Geçtiğimiz gün kardeş ülke Azerbaycan'ın, Dağlık Karabağ zaferini kutlamak üzere Azerbaycan Bakü'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarihi zafer kutlamasının ardından bugün basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olup olmamasına ilişkin kendisine yöneltilen soruya yanıt veren Erdoğan, "O an orada bir gaza geldi. Gazı hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN DİNLENDİĞİ İDDİALARI

Basın mensuplarından Hüseyi̇n Li̇koğlu, 2008-2011 yılları arasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından dinlendiğini hatırlatarak, o dönemde kendisini dinleyen kimseden şikayetçi olmadığını, ancak şimdi dinlendiğine ilişkin iddialarla gündeme gelmesini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bunu şu ifadelerle yanıtladı:

Bunlara en güzel cevabı Sayın Bakanım (Süleyman Soylu) verdi. Eğer böyle bir şey varsa ve sen de ciddiysen yapman gereken şey bunu böyle medyanın önünde seslendirmek değildir. Bu işin mercii sadece yargıdır. Sen de belgelerle, bilgilerle bu durumu yargıya bildirirsin. Diyorum ya, bu hala daha siyaset nedir öğrenemedi, bu işi bilmiyor. Bildiği tek şey var; sabah akşam yalan, iftira, başka hiçbir şey bilmiyor. Burada da iftira atıyor. Git yargıya anlat bunları. Seni kim, ne zaman, nerede dinlemiş? Yargıya anlat, ona göre gereği neyse yapılır. Nitekim Bakanım bunu güzel bir şekilde ifade etti. Olay bu.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI

Hikmet Genç de konu Kemal Kılıçdaroğlu'na gelince, "2023 bütçe görüşmelerinde Sayın Kılıçdaroğlu2nun bir konuşması var. AK Parti grubundaki bazı vekiller, Kılıçdaroğlu'na aday olması hususunda seslendi. Kılıçdaroğlu da, "Aday olup olmayacağımı kim söyledi size?" diye çıkıştı. Siyasi çevreler bunu 2023 yılında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ortaya koyacağı bir sinyal olarak algıladı. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir? Sizce Kılıçdaroğlu aday olacak mı, olmalı mı?" sorusunu yöneltti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, soruyu şu ifadelerle yanıtladı:

Hani bizim güzel bir lafımız var ya, 'Gaza geldi' diye. Kılıçdaroğlu da orada gaza geldi işte. Gazı hayırlı olsun.