3 Kasım 2020 ABD başkanlık seçimlerinin galibi olan Demokrat Joe Biden, Beyaz Saray iletişim ekibini duyurdu. Joe Biden'ın açıklamasına göre, Beyaz Saray iletişim ekibinin tamamı kadınlardan oluşuyor. Bu durum ise ABD tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçiyor.

BİDEN: MUAZZAM BİR SORUMLULUK

Joe Biden tarafından yapılan açıklamaya göre; Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) tarihinde ilk defa tamamıyla kadınlardan oluşan bir Beyaz Saray iletişim ekibi olacak. Ekipleteki kadınları deneyimli, çeşitli ve yetenekli olarak tanımlayan Joe Biden, Amerikan vatandaşları ile direkt olarak ve doğru bir şekilde iletişim kurmak firmanın bir başkanın en önemli görevlerinden olduğuna dikkat çekti.

Biden, söz konusu iletişim ekibine, Amerikan halkının Beyaz Saray'a bağlanması gibi muazzam bir sorumluluğun emanet edileceğini vurguladı.

JEN PSAKİ BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ OLARAK ATANDI

Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Biden, halihazırda geçiş ekibinin onay sürecini denetleme görevinde bulunan Jen Psaki'nin Beyaz Saray Sözcüsü olarak atandığını duyurdu. Psaki, Obama'nın iktidar olduğu dönemde Beyaz Saray'da iletişim direktörü, sözcü yardımcılığı ve iletişim müdür yardımcılığı görevlerini de yapmıştı.

Kate Bedinfield iletişim direktörü olarak atandı

Joe Biden'ın seçim çalışmalarında kampanya müdür yardımcılığı ve iletişim direktörlüğü yapan Kate Bedinfield da Beyaz Saray'da görev aldı. Buna göre Bedinfield, iletişim direktörü olarak atandı. Biden'ın eşi Jill Biden'ın iletişim direktörü olarak Elizabeth Alexander düşünülüyor.

ABD BEYAZ SARAY'A KİMLER ATANDI?

Beyaz Saray'daki iletişim ekibine atanan kişiler arasında; iletişim müdür yardımcılığı görevine atanan Pili Tobar, basın sekreteri yardımcılığı görevine atanan Karine Jean-Pierre'in yanı sıra Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in iletişim direktörlüğünü yapacak Ashley Etienne, ayrıca yine Harris'in kıdemli danışmanı olacak Symone Sanders da yer almakta.