1 Kasım'dan itibaren geçerli

Alınan kararla birlikte tarife değişikliği 1 Kasım 2023 tarihi itibariyle geçerli olacak.

UKOME Ekim ayı toplantısı Zeytinburnu'nda bulunan 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce tarafından yönetilen toplantıda, Sınırlı Kullanım Biletleri ve toplu ulaşımda Açık Çevrim (Kredi Kartı ve Banka Kartı) kartların yeniden düzenlenmesi teklifi ve yetki belgesi süresi dolan E-Skuter firmalarının sürelerinin uzatılması teklifleri görüşüldü.

Değerlendirilen bu tekliflerim UKOME üyelerinin oylarına sunulmasının ardından kabul edildi. Toplantıda 8+1 dolmuşların 3 yıl süre halinde satılmasının önüne geçen madde UKOME üyeleri tarafından iptal edildi. 8+1 dolmuşların dönüştürülme süresi ise yılbaşına kadar uzatıldı.

Toplu taşımada kredi kartı kullanım ücretlerine yüzde 33 indirim

26 Ekim 2022 yılında UKOME kararı ile toplu ulaşımda Açık Çevrim Kartlar (Kredi kartı ve Banka Kartı) ile toplu ulaşımda ödeme yapılabilmesi kabul edilmişti. Tartışma konusu olan bu tarife ücretleri tekrardan UKOME toplantısında gündeme alındı. Gündeme alınan tarife değişikliği kabul edilerek ücretlerde indirime gidildi. UKOME’nin kararı sonrası yüzde 33.3 indirime gidilerek kredi kartı ve banka kartı ile otobüslerde tek biniş ücreti 30 liradan 20 liraya, Marmaray’da tek biniş ücreti ise 80 liradan 60 liraya düşürüldü. Metrobüslerde ise tek biniş ücreti 60 liradan 40 liraya düşürülmüş oldu. Alınan kararla birlikte tarife değişikliği 1 Kasım 2023 tarihi itibari ile geçerli olacak.