İstanbul'da koronavirüs kurallarına uyulup uyulmadığını denetlemek adına dolaşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, vatandaşları uyardı.

Bilim dünyasında koronavirüs ile ilgili yeni aşı haberleri geldiğini ve bu haberlerin umut verici olduğunu açıklayan Vali Yerlikaya, yine de aşının henüz gelmediğini ve uygulanmaya başlamadığını hatırlatarak 2 ay daha kurallara uymak gerektiğinin altını çizdi.

Vali Yerlikaya şu an kısmen sokağa çıkma yasağı uygulandığının vurgusunu yaparak bu yasakların tamamen uygulandığı bir döneme geçilmemesi için maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyum gösterilmesi gerektiğini belirtti.

PAZARDA HES KODU UYGULAMASI DENETLENDİ

Pazar yerlerinde zorunlu hale HES kodu uygulamasını Yeşilköy'deki Çarşamba Pazarı'nda denetleyen Ali Yerlikaya, HES kodu uygulamasının pazar yerinde düzenli ve samimi olarak kullanıldığını ifade etti.

Belediye başkanı ve kaymakamdan HES kodunun QR matiğini esnaf tezgahlarına koymaları için ricada bulunduklarını açıklayan Ali Yerlikaya, pazar yerlerinde 16:00 civarında bir yoğunluk olduğunu ve bu yoğunluğu giderebilmek için vatandaşları saat 13:00 dan önce pazara gelmeye teşvik etmek adına esnaftan indirim yapmalarını istediklerini söyledi.

SİGARA İÇME YASAĞINI DELENLERE CEZA YAĞDI

Geçtiğimiz günlerde alınan kararlar doğrultusunda açık alanda sigara içmek tüm şehirlerde yasaklanmıştı. Açık alanda sigara içme yasağına ilişkin günümüze kadar kesilen cezaları açıklayan Vali Yerlikaya, bu hususta İstanbul şehrinde tam 3 milyon 319 bin 917 denetim yapıldığına dikkat çekerek toplamda 21 milyon ceza yazıldığını ifade etti.

Sigara kullanan vatandaşların tez zamanda sigaradan kurtulması temennisinde bulunan Vali Yerlikaya, sigara içmenin maskeyi indirmek için bir sebep olmadığını, bu sebeple pandemi süresince açık alanlarda sigara içilmesinin doğru bir davranış olmadığını dile getirdi.

Sigara içen vatandaşlardan sabır ve anlayış beklediklerini ifade eden Vali Yerlikaya, önümüzdeki 2 ay için vatandaşları büyük bir hassasiyet göstermeye davet etti. Koronavirüs salgınının çoğunun gittiğini, böylece 8 ay geçtiğini ve şu anda 9. ay içinde bulunduğumuzu hatırlatan Yerlikaya, aşı gelinceye kadar kurallara harfiyen riayet edilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Kurallara riayet edilmemesi halinde şu an kısmen uygulanan sokağa çıkma yasağının tamamen uygulanabileceğine dikkat çeken Vali Yerlikaya, "Gelin birlikte önümüzdeki şu 2 ay büyük bir hassasiyet gösterelim." ifadelerini kullandı.