2014 yılı cumhurbaşkanlığı seçiminde dönemin HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'da yüzde 9.1 oy oranına erişerek dikkat çekmişti.

HDP/DEM'in bu potansiyeline rağmen yerel seçimlerde Meral Danış Beştaş'ın aldığı düşük oy, büyükşehir konusundaki örtülü ittifakı bir kez daha gözler önüne serdi.

DEM'Lİ İTTİFAK İŞE YARADI

Esenyurt başta olmak üzere birçok noktada DEM Parti'nin işaret ettiği isimleri aday gösteren CHP, belediye meclisi için de aday listelerini DEM'li siyasilerle doldurmuştu.

İBB konusunda herhangi bir uzlaşı olmadığını savunan iki partiye rağmen, Beştaş'ın seçim çalışmalarında geri planda kalması eleştirileri de beraberinde getirmişti.

17 İLÇEDE CHP'Yİ DESTEKLEDİ

DEM Parti 22 ilçede aday çıkarmadı, bu ilçelerin 13'ünde CHP kazandı. Kazanamadığı diğer 9 ilçede ise CHP'nin oylarını yine artırdığı görülüyor.

DEM Parti'nin aday çıkarmadığı Esenyurt, Ataşehir, Avcılar, Bayrampaşa, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Eyüpsultan, Kartal, Maltepe, Sancaktepe, Sarıyer, Şile, Silivri, Şişli, Üsküdar ve Tuzla'da CHP adayları kazandı.

ESKİ HDP'Lİ CHP'DEN BAŞKAN OLDU

DEM Parti'nin aday çıkarmadığı Esenyurt'ta CHP'nin aday olarak gösterdiği Ahmet Özer 2015 seçimlerinde HDP'den Van Milletvekili adayı olmuştu. 2014 yılında "Devlet kurmak Kürtlerin hakkı" şeklinde beyanıyla gündeme gelmişti.