Şirket şimdi bu özelliğin tüm dünyadaki kullanıcılara sunulduğunu doğruladı. Şimdiye kadar, Instagram kullanıcıları herkese açık profillerdeki Reelsleri doğrudan Hikayelerinde veya DM'lerinde paylaşabiliyordu.

Kullanıcılar ayrıca, uygulamadaki kayıtlı Reelsler sekmelerinden eriştikleri bu Reelsleri kaydedebiliyorlardı. Ancak yeni özelliğin yardımıyla, dünya çapındaki kullanıcılar artık indirdikleri reels'leri diğer platformlar aracılığıyla da paylaşabilecekler. 

Instagram Başkanı Adam Mosseri, Yayın kanalı aracılığıyla tüm kullanıcıların artık herkese açık hesaplar tarafından paylaşılan Reelsleri indirebileceğini ve bunları doğrudan film rulolarına kaydedebileceğini duyurdu.

Mosseri, yerel olarak indirilen reelslerden herhangi birinin filigran olarak oluşturucunun Instagram tanıtıcısını içereceğini de sözlerine ekledi. Bu özellik halen tüm kullanıcılara sunulmakta olduğundan, hesabınıza yansıması biraz zaman alabilir. 

Özellikle, herkese açık hesaplar bile Reelsleri indirme özelliğini kapatabilir; bu durumda kullanıcılar bu hesaplardaki Reelsleri galerilerine kaydedemezler.

Özellikle, herkese açık hesaplar bile Reelsleri indirme özelliğini kapatabilir; bu durumda kullanıcılar bu hesaplardaki Reelsleri galerilerine kaydedemezler.
 Kullanıcılar yine de bu Reelsleri daha sonra görüntülemek üzere kaydedebilirler. Üç noktaya dokunup ilgili Reelsi kaydedebilir ve Kaydedilenler sekmesinden erişebilirsiniz.

Ancak, herkese açık bir hesapta Reelsleri indirme özelliği etkinleştirilmişse, istediğiniz Reelslerdeki kağıt uçak simgeli Paylaş düğmesine ve ardından İndir seçeneğine dokunarak videoları film rulonuza kaydedebilirsiniz.

Öte yandan, herkese açık bir hesabınız varsa, Profil > Ayarlar ve Gizlilik > Paylaşım ve Remiksler > Reelslerinizi indirme bölümüne giderek Reelsleriniz için varsayılan İndirme seçeneğini kapatmayı seçebilir ve ardından indirme düğmesini kapatabilirsiniz.

Bununla birlikte, Instagram kullanıcıları kayıtlı taslaklardan filigran olmadan kendi Reelslerinizi indirebilir ve bunları Hikayelerinde veya Instagram DM'leri üzerinden paylaşabilirler. WhatsApp, Telegram gibi diğer sosyal medya uygulamaları aracılığıyla herkese açık profiller tarafından yayınlanan

Reelsleri paylaşmak için kullanıcıların daha önce ilgili sohbetlerin bağlantılarını kopyalayıp yapıştırması gerekiyordu.

Yeni güncellemeyle birlikte, film rulosuna kaydedilen Instagram Reelsleri, URL'yi kopyalamaya gerek kalmadan doğrudan bir video dosyası olarak diğer sosyal medya uygulamaları üzerinden paylaşılabilecek.

Instagram Çarşamba günü yaptığı açıklamada, kullanıcılara yeni araçlar sunarak düzenleme oyununu geliştirdiğini duyurdu.

Reels'leri geri alma ve yineleme özelliklerine ve kullanıcıların sesli klipler ekleyebileceği bir Medya Klibi merkezine kavuşuyor. 

Artık Reelslerin ve Hikayelerin parçalarını özel çıkartmalara dönüştürmek mümkün olacak. Instagram ayrıca, bir kullanıcının kitaplığındaki fotoğraf ve videolardan veya uygulamada görülen içeriklerden özel çıkartmalar oluşturma özelliğini test ettiğini söylüyor. Şirket, bunun yalnızca "uygun" Instagram içeriği için geçerli olacağını, bu nedenle muhtemelen isteğe bağlı olacağını açıklıyor.

Daha fazla fotoğraf filtresinin yanı sıra 10 yeni metinden sese ses ve ek metin ve yazı tipi stilleri de mevcut olacak. Instagram'a göre bu stiller "yüzlerce dilde" mevcut olacak ve metnin okunabilirliğini artırmayı amaçlıyor. 

Bir başka kullanışlı yeni özellik de Instagram'ın Taslakları elden geçirmesi. Bu, önizleme ve adlandırma araçlarıyla birlikte reelslerin tüm taslaklarını görme yeteneğini içeriyor. Ayrıca, kullanıcılar taslakları gelecekte paylaşmak üzere planlayabilecekler.

Genişletilmiş düzenleme özelliklerine ek olarak, kullanıcılar artık Tekrarlar ve izleme süresi gibi verileri gösteren Elde Tutma Grafiği ile ilgili içgörüler sayesinde kullanıcıların içeriklerini nasıl görüntüledikleri hakkında daha zengin bilgiler edinebiliyor. Yeni Tekrarlar metriği, kullanıcıların genel görüntüleme sayılarında bir artış görebilecekleri anlamına da geliyor.

"Doğrudan Instagram uygulamasında içerik oluşturmayı daha eğlenceli hale getiriyor ve içeriğinizi bir üst seviyeye taşıyoruz. Klipleri tek tek ölçekleyebilmenizi, kırpabilmenizi ve döndürebilmenizi test ediyoruz." diye açıklıyor Instagram.


Özelliklerin yayınlandığı blog yazısında "Reelsleriniz için doğru sesi bulmak istediğinizde, ses tarayıcısına veya trend sese erişmenin yeni yollarını test ediyoruz. 

Ses sayfasına hızlıca atlamak ve size ilham veren şeyleri bulmak için Film Rulosu'nun üst kısmına bir göz atın." yazıyor.

Bu özelliklerin ne zaman kullanıma sunulacağı belli değil. Instagram, bazı araçların yalnızca test edildiğini söylediği için bazıları belirli kullanıcılarla sınırlı olabilir.
 

VSCO, Picsart ve diğer uygulamaların kullanıcılarına yönelik gibi görünen "renk sızıntısı" ve "yakınlaştırma bulanıklığı" gibi 25 filtreyi uygulamaya ekledi.

 

Instagram açıkça filtrelerinin kapsamını genişletmeye çalışıyor, böylece elde etmeye çalıştığınız düzenlemeler için başka bir yere gitmenize gerek kalmayacak.