Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde yer alan tacizci ve tecavüzcü sapıkların işledikleri suçlar gündemdeyken, oldukça manidar bir şekilde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast yapıldığına dair bütünüyle yalan bir iddia ortaya atıldı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ise, böyle bir olayın yaşanmadığını beyan ettikleri bir açıklamada bulunmuştu. Tüm bunlara rağmen Oda TV ve Cumhuriyet, İmamoğlu'nun sözde canına kast eden hayali sukastçının yakalandığı haberini yaptı.

CHP'NİN GÜNDEMİ DAĞITMA ÇABALARI

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) taciz ve tecavüz olayları gündeme oturdu. Adını Cumhuriyetten alan bir partide vuku bulan yüz kızartıcı olayların ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, ne hikmetse garip bir paylaşım yapma gereği duydu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ongun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast yapılacağını iddia etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü ise söz konusu paylaşımın ardından harekete geçerek bir araştırma yaptı ve böyle bir ihbarın olmadığını duyurdu. Ancak piyasada, "İmamoğlu için suikast emrini veren DEAŞ militanlarının yakalandığı" ile ilgili pek çok haber döndü. EGM, açıklamasında bu haberlerin doğru olmadığını vurguladı.

CUMHURİYET GAZETESİ VE ODA TV HABERLERİ

EGM tarafından yapılan basın açıklaması, Cumhuriyet Gazetesi ve Oda TV'ye yetmedi. Cumhuriyet Gazetesi, "Ekrem İmamoğlu'na suikast son anda önlendi" şeklinde bir başlık atarak, IŞİD militanlarının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast düzenlemeye hazırlık yaptıkları sırada yakalandıklarını iddia etti.

Oda TV ise yalan haberinde, 23 Kasım 2020 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun koruma polisleriyle iletişim kurarak daha dikkatli olmaları hususunda uyarı yaptığı iddia edilerek, göya IŞİD militanlarının İmamoğlu'nu öldürmek için emir verdiğini iddia etti.

Sözcü yazarı, hayali suikaste destek çıktı

Sözcü yazarı Uğur Dündar, Ayşegül Arslan ve İsmail Saymaz da bu yalan haberlere destek verdi.