CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, sosyal medya platformu Twitter'daki resmi hesabı üzerinden yaptığı algı operasyonuyla vatandaşları yanlış bilgilendirmeye çalıştı. Ancak İBB AK Parti Meclis Üyesi Muhammet Kaynar, söz konusu paylaşıma cevaben hazırladığı paylaşımlarla yalan iddiaları 20 dakika içinde çürütmeyi başardı. İBB'nin algı operasyonu neredeyse başlamadan çöktü.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter'daki paylaşımında, çocuklara ücretsiz olarak yapılan süt dağıtımının Sayıştay'ın aldığı kararla engellendiğini iddia etti. Fakat gerçeği kısa sürede ortaya çıkaran İBB AK Parti Meclis Üyesi Muhammet Kaynar, söz konusu kararın gerekçesi olarak İBB'nin 'ihalesiz alım' yapmasını gösterdi.

KONUYA İLİŞKİN DETAYLAR NEREDE?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı paylaşımında, 115 bin çocuğa ücretsiz olarak süt dağıtımını, 0-4 yaş gurubu arasındaki çocukların annelerine ücretsiz yapılan ulaşım hizmetinin ve üniversiteli gençlere sağlanan eğitim desteğinin, Sayıştay tarafından mevzuata aykırı bulunduğu gerekçesiyle hizmetlerinin engellendiğine ilişkin bir algı oluşturmaya çalışırken, Sayıştay'ın neden ret kararı verdiğini açıklamaktan kaçındı.

İmamoğlu'nun Twitter açıklamasının tamamı:

AK PARTİ'Lİ İBB MECLİS ÜYESİ KAYNAR'DAN CEVAP GECİKMEDİ

Söz konusu algı operasyonuna tokat gibi bir cevap İBB AK Parti Meclis Üyesi Muhammet Kaynar'dan geldi. Kaynar, söz konusu Sayıştay kararının ücretsiz süt dağıtımıyla alakalı olmadığına dikkat çekerek İBB'nin ihalesiz alımlarını gün yüzüne çıkardı. Kaynar, İBB tarafından yapılan işlerin kanun nezdinde bir karşılığı olması gerektiğinin altını çizerek İmamoğlu'na tepki gösterdi.

Yandaştan ihalesiz bir şekilde alım yapamazsın

Kaynar, 20 dakika sonra İmamoğlu'na verdiği emsal niteliğindeki cevapta, İmamoğlu tarafından saklanan Sayıştay kararının detaylarını açıkladı. İBB'nin ücretsiz olarak dağıttığı sütleri markette satılan sütlerden 2 kat daha pahalı şekilde mal edip belediyeyi açık bir şekilde zarara uğrattıklarını belirten Kaynar, "Eğer samimi ve dürüstseniz Sayıştay'ın söz konusu konularla alakalı kararını yayınlayın da herkes görsün." şeklinde konuştu.


Haber düzenleme: Ecem Köksal