İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yeni bir yalanla gündeme geldi. İBB'nin, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Kampüsü'ne yapı laboratuvarı kuracaklarına ilişkin yalan, üniversite tarafından ortaya çıkarıldı. Boğaziçi Üniversitesi, İBB'nin 13 milyon TL'lik bedelle inşa edeceklerini iddia ettiği yapının bütçesini Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın temin ettiğini duyurarak, "Bu bilgi yanlış." ifadelerini kullandı. CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun yalanlarına bir yenisi daha eklendi.

İBB'NİN YALANLARI SÜRÜYOR

Üniversite tarafından yapılan açıklamada, İBB'nin 19 Kasım 2020 tarihinde yaptığı açıklamaya yer verildi. İBB'nin açıklamasında, üniversite ve belediye arasında imzalanacak protokol anlaşmadan sonra kurulacak yapının ihalesinin yapıldığı belirtilmiş, yapının İBB, Edinburgh Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi imzalı "Yarının Şehirleri" projesi kapsamında yapılacağı iddia edilmişti. Üniversiteden gelen açıklamayla bu bilginin yanlış olduğu öğrenildi.

Yapılan açıklamada, Yarının Şehirleri projesinin kapsama alanındaki yapının protokolünün, Birleşik Krallık Araştırma Enstitüsü (UKR) tarafından oluşturulmuş olan küresel Zorluklar Araştırma Fonu (GCRF) içinde yer alan bir proje olduğuna dikkat çekildi.

HERHANGİ BİR MADDİ DESTEK SAĞLANMADI

Projenin söz konusu protokole dahil olmadığı gibi projeye herhangi bir maddi yardım yapılmadığına dikkat çekilen açıklamada, bütçenin Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın Boğaziçi Üniversitesi için tahsis ettiği yatırım bütçesi olduğu belirtildi.