Gebze'nin Balçık Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda meydana gelen olayda, bölgede görev yapan Temizlik İşleri ve Gebze Belediyesi Park ve Bahçeler personelleri, üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait logo bulunan bir aracın bölgeye gelerek sokak köpeklerini bırakıp kaçtığını fark etti.

Fotoğraf: Olayın benzeri geçen sene, 12 Nisan tarihinde yaşandı.

KÖPEKLERİ ORAYA BIRAKIP KAÇIYORLAR

Aracı durdurup şoföre burada ne yaptığını soran çalışanlar, İBB ye bağlı ekiplerin çeşitli bölgelerden topladıkları köpekleri buraya getirip bırakıp sonra kaçtığını öğrendi. Çalışanlar, öğrendikleri korkunç bilginin üzerine zabıta ekiplerine durumu bildirdi. Gebze Belediyesi'ne mensup olan zabıta ekipleri de tutanak hazırladı ve olayı gerçekleştiren kişiler hakkında idari işlem başlattı.

BÖYLE PİŞKİNLİK YOK! ORAYI İSTANBUL SANMIŞ...

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, düzenlediği basın toplantısında, özellikle de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bünyesindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının hayvanları toplayıp araçları ile buraya getirdiğini söyledi. Çalışanların iyi niyetli olmalarından ötürü bu olayın basına veya medyaya yansıtılmadığını belirten Büyükgöz, bu olayın sadece bir kere değil defalarca kez yaşandığını dile getirdi ve olayı gerçekleştiren kişinin pişkin bir ifade ile 'Ben burayı İstanbul sanmıştım' dediğini söyleyerek tepki gösterdi.

GEREKLİ GÖRÜLÜRSE BARINAĞA BIRAKIYORUZ

Bölgeye getirilen hayvanların kanun çerçevesinde o bölgeye ait olan bir hayvan statüsünde olmadıklarını, dışarıdan geldiklerini belirten Büyükgöz, "Bizler de buraya getirilen hayvanları barınağa götürdüğümüzde onları bulundukları yerden getirmiş sayılmayız. Bu sebeple bizler de dışarıdan hayvanları alıp şayet kısırlaştırılması gerekli görülüyorsa kısırlaştırmak üzere götürüyoruz veya eğer hayvanların barınağa gitmesi gerekiyorsa götürüp barınağa bırakıyoruz." dedi.

2019'DA DA BENZER BİR OLAY YAŞANMIŞ

Buna benzer bir olayın 12 Nisan 2019 tarihinde de yaşandığı ortaya çıktı. Bölgedeki hayvan hareketliliğini kaydetmek ve gözlemlemek amacıyla bölgeye kurulan fotokapanın, söz konusu tarihte böyle bir olayı kayıt altına aldığı görüldü. Görüntülerde, İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü logosuna sahip olan bir minibüsün bölgeye geldiği, ardından köpekleri bırakıp gittiği, köpeklerin de aracın peşisıra koşmaya başladığı görülüyor. Akıl almaz olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.