İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni bir zam haberiyle gündeme oturdu. Yerel seçimlerden önce ucuz hizmetler sunacağına dair yalanlar atan İBB, aldığı zam kararıyla yine şaşırtmadı. Tek kullanımlık olan toplu taşıma kartları, yüzde 67 oranında zamdan nasibini aldı. Peki, yeni İstanbulkart fiyatları ne kadar oldu? İstanbulkart'a ne kadar zam geldi? İşte İBB tarafından yapılan zamma ilişkin detaylar...

HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAKTI

"Her şey çok güzel olacak" sloganlarıyla 31 Mart yerel seçimlerine kadar İstanbul'daki ulaşım sorununu çözeceklerini; vatandaşlara ucuz, konforlu ve rahat bir şekilde yolculuk etmeleri için zemin hazırlayacaklarını belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, İstanbulkart'a zam yaptığını duyurdu. Buna göre tek kullanımlık olan ulaşım kartları, yaklaşık olarak yüzde 67 oranında zam aldı.

Hatırlanacağı üzere İBB, geçtiğimiz Şubat ayında da otobüslere yüzde 35 oranında, Şehir Hatları Adalar ve Bostancı ücret tariflerine yüzde 100 oranında ve metrobüse yüzde 79 oranında zam yapmış, ayrıca indirimli olan öğrenci kartlarına da yüzde 25 oranında zam gelmişti. 

Metrobüsteki 3 durakta alınmayan ücretler revize edilmişti. Buna göre yeni fiyatlar, 1 durak 2.50 TL, 3 durak ise tam 3.50 TL'ye çıkmıştı. Seçim döneminde her şeyin güzel olacağını söyleyen İBB yönetimi, zam üstüne zam yaparak İstanbullu vatandaşı çileden çıkarttı.

Yeni İstanbulkart fiyatları ne kadar?

İBB, tek kullanım amacıyla satın alınan ulaşım kartlarına yüzde 67'lik zam yaptı. Buna göre, önceden 6 TL'den satılan İstanbulkart, bundan böyle 10 TL'den satılacak.