İstanbul'un Başakşehir ilçesine bağlı olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kanunsuz bir şekilde Anne Çocuk Etkinlik Merkezi'ne adeta baskın düzenledi. İBB zabıtalarının maganda gibi davrandığı olayda ekipler, kapı kilidini kırmak suretiyle binaya giriş yaptı.

İBB ekiplerinin bu hareketinin mahkeme kararı olmadan yapılması, Başakşehir Belediye uhdesinde yer alan merkeze maganda gibi girmesi çok büyük tepkilere sebep oldu. Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgi Evi, Başakşehir ilçesindeki annelerin ve çocukların beraberce keyifli vakit geçirebilmesi adına tasarlanmıştı.

ANNELER VE ÇOCUKLARI İÇİN ÖZEL OLARAK TASARLANIYOR

12 Mart 2020 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından alınan kararla söz konusu alan, Başakşehir Belediyesi için tahsis edilmişti. Başakşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü de bu bölgeyi ilçedeki annelerin ve çocukların beraberce güzel vakit geçirebilmesi için bir merkeze dönüştürmek istemişti. Başakşehir Belediyesi bir süredir bu konudaki çalışmalarını sürdürüyordu.

İBB İKİ KEZ ENGEL OLMAYA ÇALIŞTI

Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Melik, bahsi geçen alanlarla ilgili İBB'nin, yürütmeyi durdurmak adına iki kez ilgili makamlara başvuruda bulunduğunu, ancak iki başvurunun da olumsuz olarak sonuçlandığını ifade etti. İçerideki tadilata bakıldığı zaman merkezin, ilçedeki anne ve çocuklarıyla alakalı bir alan haline getirildiğinin çok açık olarak görüldüğünü söyleyen Melik, mahkeme kararlarını da göz önüne alarak binanın iç kısımlarında tadilat  yapmaya başladıklarını, bu bölgeyi Başakşehirli anne ve çocukların hizmetine sunabilmek için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

İBB'NİN BURADAKİ FAALİYETLERİNE SON VERECEĞİZ

Melik, İBB zabıtalarının, kapıdaki kilidi kırmak suretiyle içeri girdiğini anlatarak, ilgili müdürlüğün sabah geldiği zaman içeride İBB zabıtalarıyla ve daire başkanıyla karşılaştığını söyledi. İlgili hukukçuları bölgeye getirdiklerini söyleyen Melik, gelişmeleri emniyete rapor ettiklerini ve İBB'nin buradaki işgalini bitirdiklerini belirtti. Melik, "Burası Başakşehir Belediyesi'ne ait bir yerdir. Bir yargı kararı olmaksızın hiçbir şekilde müdahalede bulunulamaz. Faaliyetlerimizi sürdüreceğiz." dedi.