İSKİ Genel Kurul, geçtiğimiz gün olağanüstü şekilde toplandı. Toplantıda İSKİ'nin farkı bölümlerinde yüzde 39 oranında zam yapılması teklifinde bulunan İBB'ye cevap olumsuz geldi. Öte yandan Ak Parti Grubu tarafından sunulan yüzde 6.84'lük teklifin kabul edildiği belirtildi. İstanbul'da 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren su fiyatlarına yüzde 6,84 zam yapılacak.

İBB YÖNETİMİ YÜZDE 40 ZAM TALEP ETTİ

Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde olağanüstü toplanan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Olağanüstü Genel Kurulu, İBB Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul'un başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda "2021 Yılı Su Satış ve Kullanılmış Suların Uzaklaştırılması Bedeli Tarifeleri" teklifi değerlendirildi.

 

Yerel seçimlerden önce indirim ve tasarruf gibi vaatlerde bulunan, ancak seçildikten sonra bunların hiçbirini yerine getirmeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, su fiyatlarına yüzde 40 oranında zam yapılmasını talep etti. 

Tarife Komisyonu Başkanı AK Partili Seçkin Turan ise, bu teklifi kabul etmediklerini beyan ederek, Temmuz ayında su fiyatlarına yapılan zam oranının baz alınarak bütün kademelerde yüzde 6,84 oranında bir dengeleme yapılması gerektiğini belirtti.