İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Boğaziçi Üniversitesi önünde marjinal sol bölücü terör örgütü DHKP-C'nin marşını söyleyip 'Katil polis' sloganları atanlara destek verdi.

Terör propagandası yapılan eylemden sonra sosyal ağ hesabından "Partizanlığı her yerden söküp attığımızda çok kuvvetli bir ülke olacağız. Ülkenin en güzel beyinleri yurtdışına gitmeyecek. Her görüşten gençler geleceğimiz için beraber çalışacaklar o zaman. İstnabul Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerinin haklı mücadelesinin yanındayım" dedi.

Partizanlık

'PARTİZANLIĞI NASIL BİTİRMİŞ?'

CHP İstanbul İl Örgüt Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da destek vermiş olduğu eylemde DHP-C marşı söyleyip 'katil polis' sloganları attıktan sonra polis ekiplerine saldıran eylemcilere destek olan İBB Başkanı İmamoğlu'nun paylaşımından sonra Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu ise

"İBB Başkanı 'partizanlığı söküp atacağız' diyormuş. CHP Ümraniye Belediye Başkan Adayı İBB Şehir Hatları Yönetim Kurulu Başkanvekili, CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili, CHP Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı İBB İtfaiye Başkanı. Nasıl da sökmüş atmış ama…"

diye konuştu. İBB Başkanının terör marşı dile getiren eylemcilere vermiş olduğu destek için ise Göksu,

"Ayrıca bir İBB Başkanının, "Katil polis " diye bağıranlara 'Haklı mücadelelerinin yanındayım' mesajı vermesi hangi ruh halinin tezahürüdür acaba?"

diyerek tepki gösterdi.