Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 'satılmış' diyerek hakaret eden CHP'li milletvekili Ali Mahir Başarır'a tepki gösterdi. TSK'ne 'satılmış' denilmesinin nahoş olduğunu vurgulayan Güler, hukukun bu konuda gereğini yapacağına inandığını söyledi.

'DEVLETİN ORDUSU KATAR'A SATILMIŞ'

CHP'li Ali Mahir Başarır, devletin ordusunun Katar'a satıldığına ilişkin söylemlerde bulunmuştu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de bu söyleme tepki gösterdi. Silahlı Kuvvetler için kullanılan 'satılmış' ifadesinin hiç hoş olmadığını belirten Güler, "Hukuk gereğini yerine getirecektir, buna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

'HANİ SEBEPLE OLURSA OLSUN AKLA ZİYANDIR'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, ordunun bir özne olarak kullanılarak 'satılmış' kelimesi ile yan yana koyulmasının, her ne sebeple olursa olsun akla ziyan bir husus olduğunu dile getirerek şu ifadelere yer verdi:

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için 'satılmıştır' ifadesinin kullanılması gerçekten hiç hoş olmadı, bu çok yanlış. İnancım, hukukun gereğini yerine getireceği yönündedir. Bizim moralimiz hiçbir şekilde bozulmadı, tam aksine daha azimli bir şekilde çalışarak görevlerimizi yapmayı sürdüreceğiz.