Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İslam karşıtı söylemlerde bulunarak ve İslam ümmetinin son peygamberi Hz. Muhammed'e hakaret eden bir karikatür içeriğine "basın özgürlüğü" adı altında sahip çıkarak kişiliğini dünyaya göstermişti. İslam dünyasından Macron'a tepki yağarken Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Fransız milletvekili Manon Aubry de Macron'a ağır sözler söyledi. 

'İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ KORUNMALIDIR'

Temel özgürlük kavramları arasında yer alan inanç özgürlüğünün koruma altında olması gerektiğini hatırlatan Aubry, Macron'a İslam karşıtı söylemlerinden ötürü sert çıkıştı. Müslüman derneklerin kapatılması hakkındaki karara da sert çıkışan Aubry, "Laiklik, sabah, öğlen ve akşam Müslümanlara nefretini kusmak için bir bahane değil." şeklinde konuşarak Macron'u eleştirdi.

 

 

Fransız ürünlerine boykot çağrıları artıyor

İslam karşıtı karikatürlere sahip çıkan Fransız Cumhurbaşkanı Macron'a İslam dünyasından tepkiler artıyor. Hatırlanacağı üzere Fransa'da Türk mallarının boykot edilmesinin ardından Başkan Erdoğan da Fransız ürünlerini satın almamaları konusunda vatandaşları uyarmış, boykot çağrısı yapmıştı. Arap ülkeleri de aynı politikayı benimseyerek Fransız ürünlerine boykot çağrısı yapıyor.