Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında bir aşı geliştiren biyoteknoloji şirketi Moderna'nın Covid-19 aşısına, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), tarafından acil kullanım onayı verildi. Moderna aşısının, ülkede geliştirilen ikinci Kovid-19 aşısı olduğu biliniyor.

POTANSİYEL FAYDALAR, OLASI RİSKLERDEN DAHA FAZLA

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), tarafından yapılan açıklamaya göre, Moderna'nın kovid-19 aşısı 18 yaş ve üzerindeki bireylerde kullanılmak üzere ABD eyaletlerinde dağıtılacak. Ayrıca açıklamada, aşıya ait potansiyel faydaların bilinen olası risklerden daha fazla olduğunun da altı çizildi.

SALGINLA MÜCADELEDE ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA

FDA Komisyon üyesi Stephen Hahn, konuyla ilgili açıklamasında yeni tip koronavirüsün önlenmesi adına şu an mevcut iki aşıyla birlikte FDA'nın, ABD'de her geçen gün artan hastaneye yatış ile cay kaybına sebebiyet veren bu küresel salgına karşı verilen mücadelede önemli bir adımı daha attığına dikkat çekti.

AMERİKAN HALKININ TALEP ETTİĞİ GİBİ ONAY VERİLDİ

Hahn, koronavirüs için geliştirilen iki aşıya da FDA'nın şeffaf, bilimsel ve açık olarak gerçekleştirdiği inceleme sürecinden sonra, Amerikan halkının da FDA'dan vermesini beklediği acil kullanıl onayına destek verilmesi için gereken etkinlik, sıkı güvenlik ile üretim kalitesi standartlarına da bağlı olarak hızlandırılan bir zaman dilimi içinde onay verildiğini söyledi.