Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere oy verdikleri partiden ötürü hakaret etme gafletinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çok sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, oyunu Ak Parti'den yana kullanan öğretmenlerin öğretmen olmadığı gibi skandal ve söylemde bulunmuş, tepkileri üzerine çekmişti.

"İKTİDARIN PEŞİNDEN GİDENE ÖĞRETMEN DEMEM"

24 Kasım 2020 Öğretmenler Günü'nde skandal bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Halen bu iktidarın peşinden koşan, oy veren öğretmenler, öğretmen değildir. Ben onlara öğretmen demem." açıklamasını yaptıktan sonra büyük tepki toplamıştı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gib isimlerin ardından Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu.

KILIÇDAROĞLU, FAŞİZMİN EN SEFİL ÖRNEĞİDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP'nin başında bulunan bu zat" şeklinde sözlerine başlayarak Kılıçdaroğlu'nun dün sarf ettiği skandal sözleri dile getirdi. Bu söylemlerden sonra, Kılıçdaroğlu'nun faşizmin en sefil örneklerinden olduğunu Öğretmenler Günü'nde açık bir şekilde sergilediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin, "Bana bir harf öğretenin kulu, kölesi olurum." diyen bir medeniyete mensup olduklarını dile getirdi.

Saygısızlık yapsan da onlar bizim baş tacımız

Kılıçdaroğlu'na seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hakaret etse de, saygısızlık yapsa da öğretmenlerin baş tacı olduğunu dile getirdi. CHP Lideri'nin, kendisi gibi düşünmeyen herkese hakaret ettiğini vurgulayan Erdoğan, bu sebeple siyasetin sefil bir hale geldiğini ve bunun bir ülke sorunu olduğunu beyan etti.

Rüşvet olaylarına sessiz kaldı

CHP'li Menemen Belediyesi Başkanı Serdar Aksoy'un yaptığı yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvetlere karşı CHP'den yalnızca disiplin kararı alındığını anımsatan Erdoğan, faşist Kılıçdaroğlu'nun son söylemlerini öğretmenlerin insafına bıraktığını söyledi. Her öğretmenin baş tacı olduğunu belirten Erdoğan, öğretmenlerin hangi partiye oy verdiklerinin hiçbir önemi olmadan şükrana layık olduklarını dile getirdi.