Öğretmenler Günü gibi anlamlı bir günde dahi saygısızca muhalefet olmayı sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, skandal açıklamalarla bir kez daha zihniyetinin ne kadar çirkin olduğunu gösterdi. Öğretmenler Günü'nde, Türkiye'nin değerli öğretmenlerine alenen hakaret eden Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarının peşinden giden öğretmenler için, "Hiç kimse kusura bakmasın da ben onlara öğretmen demem." şeklinde konuşarak hakaret etti Kılıçdaroğlu tarafından sarfedilen bu skandal sözlere büyük tepki geldi.

AK PARTİ PEŞİNDEN GİDEN ÖĞRETMEN...

AK Parti iktidarının peşinden giden öğretmenlerin, öğretmen olmadığını gibi alçak bir söylemde bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir kez daha adını skandallar listesine yazdırdı. Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısında skandal açıklamalar yaptıktan sonra büyük tepki gördü. İlk tepki, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dann geldi.

SKANDAL AÇIKLAMALARA TEPKİ YAĞDI

Skandal açıklamaların ardından resmi Twitter hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, öğretmenlerin şerefle anıldığı özel bir günde dahi siyasi tercihleri ve dünya görüşleri sebebiyle öğretmenleri aşağılayanları Türk milletinin vicdanına havale ettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun yaptıkları kutuplaştırma değil de nedir?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de bu skandala tepki gösterenler arasındaydı. Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, siyasi tercihlerinden ötürü meşru ya da gayrimeşru grupları ayırmanın oldukça üzücü olduğuna dikkat çekti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun bu yaptığının nefret suçuna girdiğini belirten Çelik, böyle bir hakaretin daha önce hakimlere ve başka meslek gruplarına da yapıldığını beyan ederek meslek gruplarına göre yargı ayrıştırması yapmanın doğru olmadığını söyledi.

Öğretmenlere böylesine tehditler savuran bir insanın yaptıklarının kutuplaştırma olduğunu ifade eden Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nun öğretmenlerden özür dilemesini temenni ettiğini vurguladı.

BEN ONU CİDDİYE ALMIYORUM

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım da, popülüst politika yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ciddiye almadığını belirterek, "Mesleğini yapan, vatanına ve milletine bağlı öğretmenler iyi öğretmenlerdir. Kılıçdaroğlu öğretmenlere saygısızlık yapıyor. Haddini aşıyor, ne söylediğini bilmiyor. öğretmenlerimize oy verdikleri partiye göre ayrıştırma yapamazsınız." dedi.