Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban bayramı nedeniyle bir mesaj paylaştı. 

Erdoğan, mesajında Gazze'de ve işgal altındaki topraklarda destansı bir mücadele veren İsrail'in bütün barbarlıkları karşısında vakur bir direniş sergileyen Filistinlilere Türkiye ve millet adına selamlayan Erdoğan, saldırılarda şehit düşen Gazzelileri rahmetle yad ederek yaralılara acil şifalar diledi.

Erdoğan, Gazze, Sudan ve Somali başta olmak üzere gönül coğrafyaların farklı köşelerinde süre gelen istikrarsızlıkların bir an önce son bulmasını temenni etti.

Türkiye olarak, gerek Filistin'deki soykırımın durdurulması, gerekse Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın adil bir barışla neticelenmesi için elimizden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Erdoğan, "2 Haziran pazartesi günü İstanbul'da yapılan toplantı, 4. yılına giren kuzeyimizdeki kanlı savaşın bitirilmesi yönünde tarihi bir adım olmuştur. Komşumuz Suriye'de yeni yönetimin ülkenin milli birliği toprak bütünlüğü ve sürdürülebilir kalkınması için verdiği mücadeleyi takdirle karşılıyoruz. Bölgedeki tüm kardeş ülkelerin de destekleriyle Suriye, inanıyoruz ki kalıcı huzura kavuşacak eski ihtişamlı günlerine yeniden dönecektir" ifadelerini kullandı.

Ekonomi, dış politika ve güvenlik alanında attıkları adımları Terörsüz Türkiye süreciyle daha muhkem bir zemine oturttuklarını bildiren Erdoğan, "Örgütün kendini fesih ve silah bırakma kararı almasının ardından yeni bir aşamaya geçtik. Aziz milletimizin duası siyaset kurumunun desteğiyle yakın bir zamanda yarım asırlık bir musibetten ülkemizi inşallah hep beraber kurtaracağız. Şu hususun altını da özellikle çizmek istiyorum. Şehitlerimizin ruhlarını muazzep edecek, şehit yakınlarımız ve gazilerimizi incitecek hiçbir girişime bugüne kadar müsaade etmedik, bundan sonra da asla müsaade etmeyiz. Terörsüz Türkiye menziline suhuletle vardığımızda daha güçlü, çok daha müessir bir geleceği öyle inanıyorum ki hep birlikte kucaklayacağız" mesajına yer verdi.