Milli Savunma Bakanı Hulusi AkarTürk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) komuta kademesiyle beraber Bakü'ye giderek Türk askerleri ile bir araya geldi. Türkiye ve Rusya tarafından ortak olarak kurulan merkezlerde, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan ateşkesin bozulup bozulmadığını dan emin olmak üzere devriye görevi yapacak Türk askerleri ile buluşan Bakan Akar, daha sonra cep telefonunu çıkararak mikrofona doğru uzattı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MEHMETÇİĞE SESLENDİ

Bakan Akar'la cep telefonu üzerinden iletişim kuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk askerlerine seslendi. Başkan Erdoğan, Mehmetçiğin oradaki mevcudiyetinin, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkinin geldiği konumu gösteren onurun bir nişanesi olduğunu dile getirdi.

ERMENİSTAN'A UYARI: BU YANLIŞTAN DÖNÜN

Erdoğan, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki ateşkesin uygulanmasını takip etmek üzere görev alan askerlere başarılar dilediğini belirterek, Türk-Rus ortak yapımı merkezlerin de bir an evvel faaliyete geçmesini temenni ettiğini söyledi.

Ermenistan'a buradan uyarıda bulunan Erdoğan, ateşkesi ihlal edecek davranışlar sergileyen Ermenistan kuvvetlerine bir an evvel bu yanlıştan dönmeleri hususunda tavsiyede bulunduğunu açıkladı.