Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, gündemi bulandıran Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve partisine yönelik çok sert eleştiriler yaptı. Erdoğan, CHP zihniyetinin kendilerine itibar etmeyen öğretmen, işçi, çiftçi, asker, polis, yargı mensubu farketmeksizin kim varsa herkese hakaret etmekten geri kalmadıklarını belirtti.

CHP'nin halen herkesi karşılarına alıp hizaya geçirdikleri tek parti döneminde yaşadığını zannettiğini söyleyen Erdoğan, bu kişilere Türkiye'de 70 yıldır demokrasinin hakim olduğunu sık sık hatırlatmak gerektiğinin altını çizdi.

CHP TACİZ GÜNDEMİNİ DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR

Erdoğan, CHP'de yaşanan taciz, hırsızlık ve tecavüz vakalarının partiyi bir ur gibi sardığına dikkat çekerek, bu vakalara karşı erdemli bir şekilde durmak yerine yalanlarla ve iftiralarla çıtayı yükseltip gündemi başka yerlere çekmeye çalıştıklarını belirtti. Bu çabaların beyhude olduğunu kaydeden Erdoğan, "Biraz haya duygunuz varsa bütün bu iddialardan temizlenmeden evvel milletin karşısına çıkmamaları lazım. İstedikleri kadar bağırsınlar, CHP'yi tümüyle saran rezilliklerin hesabını vermeden kurtulamazlar." dedi.

MEVLANA'NIN VUSLAT YILDÖNÜMÜNDE YAŞANANLAR

Erdoğan, CHP'nin kendini milletin ve ülkenin değerleriyle barışmış gibi göstermek için yoğun çaba gösterdiklerini, fakat ellerine geçen her fırsatta tek parti faşizmine geri döndüklerinin açıkça görüldüğünü dile getirdi. Başkan Erdoğan, CHP'li İBB'nin geçtiğimiz günlerde Mevlana'nın vuslat yıldönümünde asırlardır süren geleneği değiştirerek Kur'an-ı Kerim'i ve ezanı Türkçe dilinde okuttuklarını hatırlattı.

'BU ZİHNİYETİ TARİHE GÖMMEK BOYUN BORCUMUZDUR'

CHP'ye seslenen Erdoğan, şayet kafalarında 1940'lı yıllardaki faşist faaliyetlere geri dönmek gibi bir hesap varsa bunun peşin olarak yanlış olduğunu söyledi. Bu işin sonunun İstiklal Mahkemeleri'ni tekrardan kurma teşebbüsüne kadar varabileceğinin altını çizen Erdoğan, kendi ülkesi ve milletiyle kavgayı siyasetinin merkez noktasına koyan bir zihniyeti, ona destek çıkanlarla beraber tarihe gömmenin boyun borcu olduğunu dile getirdi.