Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç ile olan konuşmasını, AK Parti MYK toplantısında anlattı.

ERDOĞAN: ARINÇ BİZİ DAHA ÇOK ÜZDÜ

Bülent Arınç ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arınç'ın, "Sözleriniz beni çok üzdü." şeklinde konuştuğunu aktardı. Erdoğan, kendisine, "Sen bizi daha fazla üzdün." diyerek yanıt verdiğini ifade etti. Erdoğan, Arınç'ın istifasının üzücü olduğunu ifade ederek, "Arınç'a, 'Ellerinde kürtlerin ve Yasin Börü'nün kanı olan adamları bizim başımıza çıkartıyorsunuz' dedim. Umarım bundan böyle bu şekilde açıklamalar yapmaz. Ben kendisinin açıklamasını yanlış bulduğumu da kendisine söyledim." ifadelerini kullandı.

Kurmaylar bunun üzerine, AK Parti tabanında bulunanların Bülent Arınç tarafından sarf edilen sözlere tepki gösterdiğini, fakat Arınç'ın Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğindeki istifasının olumlu olarak karşılandığını belirtti.

BU SÖZLER ÇOK AĞIR, BİZİM ELİMİZ KANLI MI?

MYK gündeminde yer alan bir diğer kritik konu da eski milletvekillerinden Mehmet İhsan Arslan'ın, oy birliğiyle MYK'ya sevk edilmesiydi.

Mehmet İhsan Arslan'ın verdiği bir röportajda, kitabında yer verdiği, "AK Parti'nin bir milliyetçi bagajı yoktu, elinde Kürt kanı yoktu" sözlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun oldukça ağır bir söz olduğunu belirterek, "Bizim ellerimiz kanlı mı? Bu doğru bir söylem değil. Biz teröristleri bombalıyoruz, Kürtleri değil, onlarlar hiçbir problemimiz yok. Bu röportaja bakıldığı zaman bizim haklı söylemlerimizin Arslan tarafından hiç anlaşılmadığı görülüyor. Biz asla Kürtleri bombalamadık." ifadelerini kullandı.

REFORM KARARLILIĞI

AK Parti ve Adalet Bakanlığı üzerinde yürütülen reformlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, reformlardaki kararlılıklarının süreceğini beyan etti.