Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyelisi Bülent Arınç, üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Twitter hesabından yazılı bir kamuoyu duyurusu paylaşımı yapan Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile karşılıklı iyi niyet temennileri ile birbirlerinden helallik aldıklarını açıkladı.

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, geçtiğimiz gün yaptığı duyuruyla Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliği görevini bıraktığını açıkladı.

BENİ FETÖ İLE, KATİLLERLE YAN YANA GÖSTERMEYE ÇALIŞTILAR

Bülent Arınç, istifa metnine Habertürk TV'de bir canlı yayın programına katılmasıyla yaşananlara değinerek başladı. Konuşma oldukça tepki çekmişti. Program esnasında kendisine isimlerle soru soranlara, "İsimler üzerinden konuşmayalım" demesine rağmen adalet, evrensel hukuk ve yargı sorunları hakkında fikirlerini dile getirmesinin, bahi geçen isimlerin gölgesinde bırakılmasından ve meselenin asıl özünün kaçırılmasından büyük bir üzüntü duyduğunu belirten Arınç, tartışmaların oldukça yanlış bir yöne gittiğini söyledi.

Kendisini Yasin Börü'nün katilleri ve FETÖ ile beraber gösterme gafletinde bulunduklarını ifade eden Bülent Arınç, söz konusu itemleri reddettiğini duyurdu. Yasin Börü için gözyaşı dökmesinin de, PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı olan tavrı ve sözlerinin de ortada olduğunu anımsatan Arınç, tüm bunları tekrardan dile getirmeye gerek olmadığını vurguladı.

Bülent Arınç'ın kamuoyu bilgilendirme yazısı:

ERDOĞAN: ARINÇ BİZİ DAHA ÇOK ÜZDÜ

AK Parti MYK toplantısında Bülent Arınç ile olan telefon görüşmesini aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arınç'ın istifasının üzücü olduğunu aktardı. Arınç'ın, Erdoğan'a yönelik, "Sözleriniz beni çok üzdü." ifadelerine karşılık, "Sen bizi daha fazla üzdün. Ellerinde kürtlerin ve Yasin Börü'nün kanı olan adamları bizim başımıza çıkartıyorsunuz." şeklinde yanıt verdiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arınç'ın açıklamalarını doğru bulmadığını ve bunu kendisine ilettiğini dile getirerek, "Umarım bir daha bu şekilde açıklamalar yapmaz." dedi.