1- YEŞİL ÇAY

Özellikle antioksidan özelliği sayesinde yağ yakımın hızlandıran yeşil çayla birlikte inatçı ve kırılmayan yağlardan anında kurtulabilirsiniz. Günde en fazla iki bardak içmeniz gerekiyor. 

2- BEYAZ ÇAY

Asya'da çok tüketilen ve en çok kilo verdiren çaylar arasında ilk sıralarda yer alan beyaz çay içerdiği C vitamini, K vitamini ve polifenoller sayesinde yağ yakımını hızlandırıyor. Ülkemizde yeni yeni kullanılmaya başlanan  beyaz çay Yağ hücrelerini yok ettiği gibi, vücut yağlanmasını da engelliyor.

3- ZENCEFİL ÇAYI

Kış mevsiminde gribal enfeksiyonlara karşı da kullanılan zencefil çayı yağ yakımında en etkili çaylardn biri olarak bilinmektedir. Sindirimi hızlandırdığı gibi mideyi de sakinleştirme etkisi de bulunmaktadır. Zencefil çayı düzenli olarak tüketildiğinde 1 ayda gözle görülür kilo kaybı gerçekleşmektedir. 

4- BİBERİYE ÇAYI

Biberiyenin içerdiği antioksidanlar sayesinde kio verimini hızlandıran bitkilerden biri. İçeriğinde B1, B6, B12 gibi B grubu vitaminleri bulunan çay düşük kaloriye sahip olduğundan diyetisyenlerin en çok önerdiği içeceklerden biridir. Günde en fazla 2 bardak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 

5- MAYDANOZ ÇAYI

Maydanoz çayı ödem attırıcı özelliği sayesinde vüzutta biriken ödemi kolayca atılmasında çok etkilidir. Vücutta su birikmesini engelleyen maydanoz çayı için: 

Bir cezve içinde 1 bardak suyu kaynatın ve kaynadıktan sonra ocaktan alın. Kaynamış suya 2 çay kaşığı ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Yaklaşık 4 dakika kadar demlenmeye bırakın. Çok fazla bekletmeden maydanoz çayını içebilirsiniz. 

6- TARÇIN ÇAYI

Tarçın çayı, kan şekerini düzenleyici etkisi ve metabolizmayı hızlandırcı etkisiyle sayesinde en çok tüketilen ve tavsiye edilen çaylardan biridir. Yemek yedikten sonra yiyeceklerin hızlıca sindirilmesi için güzen 1 veya 2 bardak tüketebilirsiniz.

7- MATE ÇAYI

Mate çayının en önemli özelliği vüzut ısısını yükselterek yağ yakımını hızlandırmasıdır. Bu çayın bir iğer özelliği de tok tutmasıdır. Bu yüzden çayı yapmak için: Mate yapraklarını kaynamış suyun içine atın ve yaklaşık 3-4 dakika kadar demlenmeye bırakın. Mate çayının tadının acı olduğunu fark ederseniz içine biraz bal veya süt ekleyerek te tüketebilirsiniz.