Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast düzenlendiğine ilişkin, basın yayın organlarında baş gösteren haberlerden sonra bir açıklama yaparak bu haberleri yalanladı.

EGM'nin açıklamasında, zaman zaman devlet büyükleriyle kamu görevlileri hakkında bu tarz yalan ihbarlar olduğu belirtilirken, İBB Başkanı İmamoğlu'na yönelik olarak gerçekleştirilen bir suikast girişiminin olmadığını, haliyle önlenmediği de belirtildi. İşte detaylar...

EGM'DEN BASIN AÇIKLAMASI GELDİ

EGM, Twitter'dan yayınladığı basın açıklamasında, "İmamoğlu'na Yönelik Suikast Emri Verilen DEAŞ Militanları Yakalandı" başlıklı haberlerle ilgili olarak kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirdi. EGM, zaman zaman devlet büyükleri, kamu görevlileri, korumaya tabi kimseler ve görevlerinden ötürü veya kamu gündeminde bulunan, sansasyon etkisi yaratabilecek kişilerin, yer ve kurumların bu tarz ihbarlarla gündeme getirildiğini aktardı.

SUİKAST GİRİŞİMİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Bu tarz duyum ve ihbarların, ilgili görevlilerle paylaşıldığını, ardından her birinin bilgilendirildiğini aktaran EGM, bilgilendirme sonrasında ilgili birimlerin gereken tedbirleri aldığını açıkladı. EGM tarafından, basın yayın organlarında yer alan yalan haberlerdeki gibi herhangi bir suikast girişimi bulunmadığını veya bir suikastçının yakalanmadığı aktarıldı.