Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda yapılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bir projesi olan Beyoğlu Okmeydanı kentsel dönüşüm projesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından sahiplenildi.

CHP'li Ekrem İmamoğlu bir kez daha zihniyetini ortaya çıkararak kendisine ait olmayan bir projeyi çalıp kendisi yapıyormuş gibi gösterdi. Ekrem İmamoğlu'nun kendisi yapmış gibi gösterdiği projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait olduğu belirlendi.

YALANINI TWİTTER'DAN DUYURDU

İBB başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla söz konusu projeyi kendisine aitmiş gibi gösterdi. İmamoğlu, Beyoğlu Okmeydanı kentsel dönüşüm projesinin ilk etabının tamamlandığını ve anahtarların vatandaşlara teslim edildiğini belirtti. Ayrıca İmamoğlu, bu konuya ilişkin herkesin hızlıca hareket etmek zorunda olduğunu ifade etti. Ancak imamoğlu'nun bu yalanı da tıpkı diğer yalanları gibi kısa bir sürede ortaya çıktı.

Söz konusu projenin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti'nin olduğu dönemde başlatıldığı belirtildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığ'ına ait bir proje olan Beyoğlu Okmeydanı kentsel dönüşüm projesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat doğrultusunda hayata geçirilmişti.

Toplamda 2 milyon 250 bin metrekarelik büyüklüğe sahip olan dev proje, İBB Başkanı İmamoğlu tarafından çalınınca sosyal medya kullanıcıları bu duruma büyük tepki gösterdi. Ekrem İmamoğlu daha önce de proje çalmış, yapmadığı hizmetleri kendisi yapmış gibi göstermiş, bu sebeple kamuoyundan büyük tepki almıştı.

İMAMOĞLU'NUN BU 'PROJESİ' DE YALAN ÇIKTI

Türkiye'deki en büyük projeler arasında yer alan proje için Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum; tarihler 20 Temmuz 2020 gösterdiğinde yeni bir toplantı düzenlemişti. Söz konusu toplantıda bakan kurum Okmeydanı'nda yaşayan vatandaşlarla bir araya gelmiş ve projenin detaylarını açıklamıştı. Beyoğlu Belediyesi'nin proje ile alakalı çalışmaları uzun bir zamandır sürüyordu.

Toplantıya Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da katılım göstermişti. Söz konusu proje için yapılan çalışmaların çok uzun süredir devam ettiğini belirten Yıldız, AK Parti bünyesinde ilçe başkanlığı görevini yaptığı tüm sorumluluk alanlarında Okmeydanı kentsel dönüşümü projesi kapsamında şehir yenileme çalışmaları olduğunu belirtmişti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın da o mahallenin bir ferdi olduğunu anımsatan Yıldız, Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda bu projenin yapıldığını artık meselenin tapu değil evlerin yenilenmesi olduğunu vurgulamıştı.

Okmeydanı'nın orada yaşayan vatandaşlara ait olduğunu vurgulayan Yıldız, o vatandaşların Okmeydanı haricinde başka bir yere gönderilmeyeceklerinin altını çizmiş, kentsel dönüşümün yerinde olacağını tekrar hatırlatmıştı.