Bugün gerçekleştirilen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısının ardından Ankara şehir hastanesine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs aşısı oldu.

Yaptırılan aşı sonrası açıklamalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin de aşçı olduğunu hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara Şehir Hastanesinden ayrılırken gazetecilerle açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"Benim şöyle bir özellikle istirhamım var, o da tüm başta siyasi liderler olmak üzere; bunun yanında tüm milletvekillerimiz olmak üzere, lider kadrolar olmak üzere bu kampanyayı güçlü kılma noktasında onların da belirlenmiş olan aşılama noktalarında bu aşıyı teşvik ederlerse çok çok isabetli olacağına inanıyorum. Tabi burada Bilim Kurulunun biliyorsunuz belirlediği de bir takvim var, bir süreç var. Bu sürece göre yaş gruplarına varıncaya kadar, bunlar da zaten bu sürecin içerisinde. Şu anda ilk etapta malum gelen aşı miktarı belli ve ardından şimdi yaklaşık bir 25-30 milyon aşı daha doz gelecek ve böylece süratle bunu sürdürelim istiyoruz." 

Erdoğan aşı oldu

Pandemi süresince hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, tedavi görenlere ise şifa dileyen Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

 "Bütün sağlık çalışanlarına bu süreçte ortaya koydukları performans sebebiyle de şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum ve inanıyorum ki bu süreç içerisinde ortaya konan bu gayretin karşılığı ne bizler nezdinde ne de Rabbimin nezdinde karşılıksız kalmayacaktır.

25-30 milyon doz daha aşı gelecek dediniz, hepsi Çin aşısı mı olacak ve bir takvim söz konusu mu?" şeklindeki soru üzerine Erdoğan, "Şu anda bunlar Çin aşısı ama tabi bunun dışında çalışmalar var. Yani Almanya ile olan irtibatlarımız var, bunun yanında bizim kendi çalışmalarımız var. İnşallah bu ürünlerimizi de alıp ki onlar da işte mayıs, o civarlarda filan inşallah devreye girecek. Oradan da ayrıca gayretlerimiz devam ediyor."