Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AK Parti olarak mahalli seçimlerdeki ilk sınavımızı 'AK eller AK iller yerel kalkınma başlıyor' diyerek 2004'te vermiştik. Ardından 2009'da 'Her şey Türkiye için işimiz hizmet gücümüz millet' sloganıyla şehirlerin hizmetine talip olmuştuk. 2014 yılında 'Daima millet daima hizmet, millet eğilmez Türkiye yenilmez' mesajıyla vatandaşlarımızın huzuruna çıkmıştık. Son mahalli seçimlerin yapıldığı 2019 yılında 'Memleket işi gönül işi' diyerek sandığa koşmuştuk. 31 Mart 2024 seçimlerine ise 'Gerçek belediyecilik hazırız, kararlıyız' diyerek gidiyoruz.

Seçim beyannamemizin başlığını 'Türkiye Yüzyılı için gerçek belediyecilik' olarak belirledik. Beyannamemiz 8 bölümden oluşuyor:

1. AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu
2. Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik
3. Dirençli Şehirler
4. Türkiye Yüzyılı'nda Şehir ve Çevre
5. Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri
6. Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyecilik
7. Kültür Üreten Şehirler
8. Hizmet ve Eser Belediyeciliği

Her bir ana başlığın altında o alana ilişkin yaklaşımlarımızı ve tüm belediyelerimizin uygulayabileceği program çerçevelerini içeren alt başlıklar yer alıyor. AK Parti'nin bir markaya dönüşen belediyecilik birikimin özeti, yeni dönemin bir belgesi mahiyetindedir. AK Parti belediyecilikte de kendi kendiyle yarışmaktadır.

Belediye yönetimlerini bizden devralanların, şehirlere 5 yıl kaybettirme dışında bir şeyleri olmadığını milletimiz yaşayarak gördü. Seçim kampanyamızın merkezine 'gerçek belediyecilik' sözümüzü yerleştirdik. Amacımız şehirlerimizi ve insanlarımızı bu şov ve ajans belediyeciliği ilizyonundan kurtarmaktır" ifadelerini kullandı.