Sağlık Bakanlığı tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı uygulama süreciyle beraber ilk defa özel hastaneler ve üniversite hastaneleri de Merkezi Hastane Randevu Sistemi'ne (MHRS) dahil edildi. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün, "MHRS Kullanıcı Bilgileri" başlıklı yazısında, Türkiye genelinde İl Sağlık müdürlüklerine gönderildi.

Aşı Sağlık Bakablığının belirlediği kurumlarca yapılacak

Gönderilen yazıya göre, Bakanlığın uygulaması yapılacak Kovid-19 aşısı, Aile Sağlığı Merkezleri ve de kamu ve üniversite hastaneleri ile özel hastanelerde (Kamu/Vakıf) oluşturulacak Kovid-19 aşısı uygulama birimlerince yapılacak. Aşı olacak vatandaşların ise bu birimlere MHRS üzerinden alacakları randevuyla başvuracak.

Koronavirüs Aşısı

MHRS Üzerinden randevu alınabilecek

Hazırda MHRS üzerinden Aile Sağlığı Merkezlerlerine ve Bakanlığa bağlı kamu hastanelerine randevu verilmekte. Kovid-19 aşısı uygulama süresince beraber ilk defa özel hastaneler ve üniversite hastaneleri de MHRS'ye dahil edilmiş olacak.

Yapılacak bu aşı uygulamasının MHRS üzerinden randevulu yapılması için sistemde kayıtlı olmayan özel hastaneler ve üniversite hastaneleri de MHRS'ye tanımlanacak. Bu bağlamda MHRS işlemlerini yürütebilecek yetkinliğe sahip bir personelin MHRS sorumlusu olarak Bakanlığa bildirilmesi gerekecek.

MHRS sorumlusu bilgileri, özel hastaneler ve üniversite hastanelerinde görevli Temel Sağlık İstatistikleri Modülü (TSİM) yetkilileri tarafından "aktif.Saglik.Gov.Tr" adresinde bulunan "MHRS Sorumlusu Tanımlama" ekranına tanımlanacak.