Bütün dünyayı etkisi altına alan, ekonomik dengeleri alt üst eden ve 2020 yılını tamamen esir alan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) karşısında bilim dünyasından gelen aşı haberleri, herkesin umutlarının yeşermesine sebep olmuştu.

Önce Pfizer ve Türk bilim insanlarının sahibi olduğu BioNTech firmasının ortak geliştirdiği Kovid-19 aşısı, yüzde 95 gibi yüksek bir etkinlik göstermişti. Öte yandan bilim dünyasından aşı haberleri peş peşe gelmiş, İngiltere, Çin, Rusya gibi ülkeler de yüksek etkinlikli Koronavirüs aşısı ürettiklerini bildirmişti.

TÜRKİYE, ÇİN'DEN AŞI SİPARİŞ ETTİ

Çinli firma Sinovac tarafından geliştirilen aşı, Türkiye'ye getirilmek üzere yola çıkmıştı. Bir takım tarışmalara konu olan Çin Covid-19 aşısının etkinlik oranı açıklandı.

ÇİN AŞISI YÜZDE KAÇ ETKİNLİK GÖSTERDİ?

Gelen bilgilere göre, Endonezya'daki 1.600 vatandaşa yapılan klinik deneylerin sonuçlarına ulaşıldı. Sinovac aşısının, yüzde 97 oranında etkinlik gösterdiği belirlendi.

Endonezya'daki devlete ait olan Bio Farma adlı ilaç şirketinin sözcüsü Iwanduino, klinik araştırmalarda son bir ay içerisindeki ara verilerin, aşının etkinliğinin yüzde 97'ye kadar çıktığını gösterdiğini dile getirdi.

Haber düzenleme: Ecem Köksal