CHP zihniyeti tüm Türkiye'nin seferber olduğu durumlarda bile düşmanların yanında saf tutmaya devam ediyor. Son dönemlerde öncelikli olarak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kışkırtmaları ile artış gösteren İslam ve Türkiye düşmanlığı ülkenin gündemindeyken CHP'nin kanalı Halk TV'de İslam karşıtı faşist Macron'a sahip çıkıldı. Halk TV'deki programda, Başkan Erdoğan'ın Macron'a sarf ettiği sözlerin suç olduğu savunuldu. 

BU TÜRKİYE'NİN MESELESİ DEĞİL

CHP'li gazeteci Barış Yarkadaş, Başkan Erdoğan'ın hedef alınmasının Türkiye'nin meselesi olmadığını savunarak Macron'a ve ahlaksız dergilere sahip çıktığını açık bir şekilde belli etti. Yarkadaş, "Bu, Fransa'nın Tayyip Erdoğan ile olan bir kavgasıdır. Bu durum Türkiye'nin bir tutumu değildir." dedi.

'BAŞKAN ERDOĞAN'IN SÖYLEDİKLERİ SUÇ'

Durumun hiç iyi gitmediğini ileri süren CHP Parti Meclisi Üyesi Elfin Tataroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macron ve Merkel'e sarf ettiği sözlerin suç olduğunu söyledi. Tataroğlu, Nazi benzetmesi ve "Faşist" kelimesini kullananan Başkan Erdoğan'ın suç işlediğini belirterek, "Bunlar Almanya'da suç. Bu gerçekten onlar için çok ağır bir hakaret şu aşamada." ifadeleriyle alenen Macron ve Merkel'e sahip çıktığını gösterdi.