Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu geçtiğimiz gün kitle imha silahlarının yayılması ve finansmanının önlenmesiyle ilgili düzenlemeyi değerlendirirken, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç yine ortalığı karıştırdı. Provokasyonlarla Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak hakaretler savuran Özkoç'a, AK Parti mensubu vekillerden tepki gelince ortalık bir anda karıştı.

CHP'NİN PROVOKASYONU MECLİS'İ KARIŞTIRDI

CHP'nin her yeni gün artış gösteren çirkin, hakaret dolu açıklamarı sebebiyle Meclis bugün birbirine girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaretler savuran Özkoç'a AK Partili vekillerden tepki geldi. TBMM Genel Kurulu'nda kısa sürede bir kavga çıktı ve kavgada yumruklar havada uçtu.

SÖZLÜ TARTIŞMA KISA SÜREDE KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, AK Parti hükümetinin 18 yıllık döneminde Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarıyla, AK Parti ve MHP'nin bir araya geldiği Cumhur İttifakı'nın tüm çalışmalarının arkasında 'tek millet, tek vatan' ülküsünün yer aldığını dile getirdi.

Kalabalığın arasında HDP'li vekiller de bulunuyordu

Ardından AK Parti ve CHP'li milletvekilleri önce sözlü tartışmaya girişti. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Milletvekilleri, pandemiyi yok sayarak kuralları unuttu, birbirlerinin üzerine yürümeye başladı. Çıkan kavgada yumruklar konuştu. Kalabalığın içinde HDP'den vekiller de vardı.

Toplantıya ara verildi, kavga devam etti

Oturumun yöneticisi olan TBMM Başkanvekili Süreyya Bilgiç, gerginlik sebebiyle toplantıya ara verdi. Fakat AK Parti ve CHP'lilerin arasındaki kavga, söz konusu arada da sürdü.

Milletin ihtiyacı olan şey birlik ve beraberlik

Aradan sonra toplantı yeniden başladı. Bilgiç, hiç hoş olmayan görüntüler olduğunu dile getirerek, karşılıklı eleştirilerin hakaretten olabildiğince uzak olması gerektiği detayını vurguladı. Bilgiç, "Milletin ihtiyacı olan şey birlik ve beraberlik." ifadelerini kullandı.