Millet İttifakını oluşturan Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı merak edilirken Kemal Kılıçdaroğlu’ndan flaş bir hamle geldi. Kılıçdaroğlu, “Gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor. Bazılarınız da isteyerek ya da istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Ama artık karar verin." dedi.

CHP liderinden gelen çıkışa Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun ‘yanındayız’ şeklinde cevap vermesinin ardından Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Kılıçdaroğlu'nun ismi öne çıktı.

CHP’ye yakınlığıyla bilinen Halk TV yazarlarından İsmail Saymaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda iki belediye başkanından gelen destek mesajının ardından CHP’de cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunun kapandığını söyledi.

İmamoğlu ve Yavaş'ın bu desteğiyle beraber CHP'de bu konunun kapandığını belirten Saymaz, Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu:

Kılıçdaroğlu, “Benimle misiniz?” diye sordu. İmamoğlu ve Yavaş, “Yanınızdayız” diye yanıt verdi. Bugün itibariyle CHP’de Cumhurbaşkanı adaylığı bahsi kapandı. CHP’nin tek adayı: Kılıçdaroğlu. Bu, 2 Ekim’de CHP’nin ev sahipliğindeki toplantı öncesi Altılı Masa’ya da bir mesaj.

ALTILI MASA’YA MESAJ VERDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili sorulara “kazanacak bir aday olmalı” şeklinde cevap vermişti.

Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakmadığı, Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu’nun aday gösterilmesini istediği iddia edilmişti.

CHP liderinin iki belediye başkanını arkasına almasının ardından Altılı Masa’nın 2 Ekim’de yapacağı toplantıda nasıl bir karar çıkacağı merak konusu oldu.