Son dönemlerde parti içindeki gerginlik hat safhada olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yeni bir kriz ile gündeme geldi. CHP'de bir süredir işler iyi gitmezken gelen yeni bir habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Uluer Kaya, 1975'te hayatını kaybeden Hüseyin Nihal Atsız'ın adının Maltepe'de bulunan bir parka verilmesini isteyince CHP'nin tekrardan karışmasına sebep oldu. 25 CHP üyesi, Atsız'ın adının yaşatılması talebine ret oyu verdi.

CHP BU KARARLA İKİYE BÖLÜNDÜ

Bir süredir kriz yaşayan CHP bu kez Hüseyin Nihal Atsız'ın adının Maltepe'de yaşaması istemiyle ikiye bölündü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Uluer Kaya'nın isteği doğrultusunda harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), hayatının neredeyse tümünü Maltepe'de geçiren Atsız'ın adını bir parka verdi. İYİ Parti de bu davranıştan ötürü İBB'ye teşekkür etti. Ancak CHP, bu olaydan sonra ikiye bölündü.

TAM 25 CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ KARŞI ÇIKTI

İYİ Parti, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Maltepe'deki bir parka Atsız'ın adını vermesinden ötürü teşekkürlerini iletirken, CHP'li 25 meclis üyesinin söz konusu karara karşı çıkarak ret oyu kullandığı belirlendi. CHP'li belediye meclis üyelerinden karara itiraz eden kişiler arasında Hasan Gökpınar da vardı. 25 belediye meclis üyesi ret oyu kullandı.

'NEDEN İSTEMEDİKLERİ HAKKINDA BİR FİKRİM YOK'

Önergenin sahibi olan Maltepe Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Partili Meclis Üyesi Uluer Kaya, sonuç itibarı ile verilen önergenin oybirliği ile kabul edildiğini ancak ret oyu verenlerin neden karara karşı çıktıklarını bilmediklerini ifade etti. Hüseyin Nihal Atsız'ın 35 yıl boyunca Maltepe'de yaşadığını beyan eden Kaya, kendisinin ülkenin bir değeri olduğunu söyledi.