Cumhuriyet Halk Partisi mensubu Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, imam hatip kökenli, iktisat mezunu ve bir dönem imam olarak görev yapan eski Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk'e göndermede bulunduğu esnada çizgiyi aşarak imamlara hakaret etti.

MASKESİ YARIM, KAHVE AĞZIYLA KONUŞUYOR

Vatandaşlara örnek olması gerekirken, maskeyi yarım yamalak bir şekilde takan ve bir belediye başkanına yakışmayacak şekilde yayvan bir üslup kullanarak basın açıklamasında bulunan CHP'li Şahin, Kadri Şentürk'ü hedef alarak imamlara hakarette bulundu.

İMAMLARIN VİZYONLARI YETERLİ GELMEZ

Şahin, Uğur Mumcu parkının bir bölümünün Japon bahçesi olması gerektiğini savunarak, bu durumun bütün çocukları parka gitmeye teşvik edeceğini söyleyip, "Park işi böyle yapılır. Onlar bizim vizyonumuzu hayal dahi edemezler. Çünkü bu yaşayıp görme ve eğitim gibi bütünleşmiş bir olaydır. Ancak liyakatli ekipmanla gerçekleştirilir. Mali işlerin sorumluluğunu alacak başkan yardımcılığı görevine imam getirirsen olmaz. Onların vizyonları da, hiçbir şeyleri de yeterli gelmez." dedi.

İBB SKANDALI TEKRAR GÜNDEME GELDİ

CHP'li Bilecik Belediye Başkanı'nın imamlar için sarf ettiği çirkin sözlerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Mevlana'nın 747. vuslat yıldönümü vesilesi ile geçen hafta düzenlenen Şeb-i Arus töreni skandalı tekrar gündeme geldi. Hatırlanacağı üzere törende Türkçe Kur'an-ı Kerim okutulmuş, kadın-erkek karışık bir şekilde sema gösterisi yapılmıştı.

Murat Ongun 'gündem değiştirme çabası' dedi

Tepkiler üzerine İBB Sözcüsü Murat Ongun, bir açıklamada bulunan gelen tepkilerin Türkiye'deki sözde ekonomik krizin perdelenmesi adına ortaya koyulduğunu iddia etti. Ancak bu açıklama tepkilerin dinmesini sağlamadı.

İmamoğlu'nun da törenden haberi yokmuş

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tüm bu tepkilerin ardından açıklama yapmak zorunda kalınca, törenden haberi olmadığını söyleyerek büyük bir yalan uydurdu.


Haber düzenleme: Ecem Köksal