İsmail Fehmi Cumalıoğlu adıyla bugün açılan Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde konuşma yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, büyük şehirlerde, özellikle İstanbul'da salgının yayılma hızının artış gösterdiğini kaydetti.

BÜYÜK ŞEHİRLERDE KORONAVİRÜS RİSKİ ARIYOR

Bakan Koca, başta İstanbul olacak şekilde büyük şehirlerde koronavirüs (kovid-19 veya covid-19) hastalığının bulaşma hızının artış gösterdiğini, bu durumun da hastanelerin ve sağlık personellerinin yükünü arttırdığını belirtti. Ağır hasta sayılarındaki artışın da halen devam ettiğini vurgulayan Koca, tüm bunların kesintisiz bir sağlık hizmeti gerektirdiğini ifade ederek sağlık ordusu olarak nitelendirdiği sağlık personellerinin görevlerinin başında olduğuna dikkat çekti.

FİLYASYON EKİPLERİ SAHADA

Bakan Koca, sahada bulunan filyasyon ekiplerinin sayısını her geçen gün arttırdıklarına dikkat çekti. Pek çok ilde çağrı sistemlerini devreye soktuklarını açıklayan Bakan Koca, Türkiye'nin sağlık sektöründeki yatırımları ve güçlü altyapısıyla; fedakar sağlık personellerinin de çabasıyla salgına karşı verilen mücadelede pek çok ülkeden daha etkili bir mücadele ortaya koyulduğunu dile getirdi.