Pandemi süreci hala etkisini devam ettiriyor olsa da Türkiye genelindeki vatandaşların bazılarının pandemik süreçte hayati öneme sahip olan maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaması, yurtta vakaların hızlı bir şekilde artmasına sebep oldu. Bu bağlamda Türkiye'de koronavirüs vaka sayıları günlük 2 bini geçti. Her gün koronavirüs sebebiyle en az 65 kişi hayatını kaybediyor. Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, vakaların neden arttığına değindi. Özlü, henüz kötü sürecin geride kalmadığını, hatta bundan daha kötü bir sürece girilebileceğini söyledi. 

TÜRKİYE'DE HERKES RİSK ALTINDA

Özlü, herkesin risk altında olduğunu vurgulayarak salgının henüz yavaşlamadığını vurguladı. Salgının seyrinde herhangi bir duraklama yaşanmadığını, hatta ilerleyen günlerde daha kötü bir sürece giriş yapılacağını söyleyen Özlü, maske ve sosyal mesafe kurallarına daha çok uyulması gerektiğini belirtti.

TAKSİM'DEKİ STANDART KALABALIK DİKKAT ÇEKTİ

Koronavirüs salgınının ilk dönemlerindeki endişeyi atlatan vatandaşlar, soğuk havaların etkisini göstermeye başladığı son dönemlerde daha çok sokağa çıkmayı tercih ediyor. Geçtiğimiz gün Taksim İstiklal Caddesi'nde çekilen görüntüler ise koronavirüste ikinci dalganın gelebileceğini gösteriyor. Taksim Beyoğlu'daki en işlek cadde olan İstiklal Caddesi'nde çekilen fotoğraflarda her zamanki yoğunluk görülürken vatandaşların çoğunun sosyal mesafeyi korumadığı ve maske takmadığı da gözlerden kaçmıyor.