Şehzadeler Belediyesi Halkla ilişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Bilal Demir, 14 Mayıs 2023 Genel Seçiminde AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olmak için görevinden ayrıldığını açıkladı.

Anadolu Üniversitesi İşletme ve Medya İletişim bölümlerini bitiren Bilal Demir, Hür Işık Gazetesi ve Haber Gazetesi’nde genel yayın yönetmeni, haber müdürü ve köşe yazarlığı yapmıştı.

Bilal Demir, AK Parti’de Manisa İl Gençlik Kolları Teşkilatında Kurucu İl Başkan Yardımcılığı, Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı, İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Adaylığını basın bülteni ile duyuran Demir açıklamasında "Şimdi Vakit, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemizin istikbali için Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, yüz yıllık hayallerimizi ilmek ilmek işleme vaktidir. Rabbim çıktığımız bu yolda, kalbimin yarısı olan Manisa'mıza hizmet etmeyi nasip etsin, başımızı öne eğdirmesin." ifadelerini kullandı.

İŞTE BİLAL DEMİR’İN AK PARTİ’DEN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADIĞI BÜLTEN

Değerli basın mensupları,

14 Mayıs 2023’te önemli bir seçime gidiyoruz. Bu seçim ki; Türkiye’nin gelecek yüz yılını şekillendirecek, yol haritasının yönünü tayin edecek.

Dünya lideri, mazlumların hamisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'imizin yeni asrını, hayallerimizin peşinde giderek, vizyonumuzu inşa ederek, programlarımızı uygulayarak Türkiye Yüzyılı haline getirme kararlılığıyla bize yeni hedefimizi göstermiş, yürüyeceğimiz yolu işaret etmiştir.

Zorlu yolları aşmak, büyük hedeflere varmak ve büyük zaferler elde etmek ancak büyük liderlerle olur.  Ki biz çok şükür böyle büyük bir lidere sahibiz. Bize düşen, çıkılan yolda, amaçlanan hedefte liderimizin yanında olmak, onunla aynı yola baş koymak, aynı yüke omuz vermektir.

Bugün benim için önemli bir gün. 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti Manisa Milletvekili Aday Adayı olmak, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde ülkemizin gelecek yüzyılını inşa edecek kadrolar içerisinde daha ağır sorumlulukları almak üzere, 9 yıldır büyük bir iftiharla yürüttüğüm, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ediyorum.  9 yıldır başkan yardımcısı olarak bu güzel şehre birlikte hizmet ettiğim, dürüstlüğüyle, mütevaziliği ile çalışkanlığı ile bu şehirde gönüllerin başkanı olmak gibi güzel bir ifadeyi hak eden ve kendisinden çok şey öğrendiğim, Şehzadeler Belediye Başkanımız Sayın Ömer Faruk Çelik’e şükranlarımı sunuyorum.  Rabbim çıktığımız bu yolda başımızı öne eğdirmesin.   Siyasi ve sosyal hayatımda, üstlendiğim görevlerle memleketim ve hemşehrilerim için gece gündüz demeden, yılmadan yorulmadan çalıştım. Gelinen makamların, oturulan koltukların vebalini bilen bir insanım. Çünkü bu makamlar milletin bize emanetiydi. Bize yakışan, bu makamlarda kibre, gurura, şımarıklığa kapılmadan, çalışmak milleti hizmet etmekti. Bulunduğum bütün görevlerde bu bilinçle çalıştım. 

Şimdi Vakit, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemizin istikbali için Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, yüz yıllık hayallerimizi ilmek ilmek işleme vaktidir. Rabbim çıktığımız bu yolda, kalbimin yarısı olan Manisa'mıza hizmet etmeyi nasip etsin, başımızı öne eğdirmesin.  Bu duygu ve düşüncelerle sevgili hemşerilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Bilal DEMİR

AK Parti Manisa Milletvekili Aday Adayı

BİLAL DEMİR KİMDİR?

1980 yılında Muş’ta doğdu. Öğretmen bir babanın dört çocuğundan biri olması nedeniyle Bursa, Yozgat, Balıkesir ve Manisa’da ilköğretim ve lise hayatını tamamladı. Sonrasında Anadolu Üniversitesi’nde sırasıyla İşletme ve Medya İletişim bölümlerinden mezun oldu. Manisa’da 1998-2004 yılları arasında Hür Işık Gazetesi ve Haber Gazetesi’nde genel yayın yönetmeni, haber müdürü ve köşe yazarı olarak görev yaptı.

28 Şubat sürecinde yerel bir gazeteci olarak, kalemiyle mücadele etti. 2001 yılında, Türkiye’nin ilk yerel ekonomi gazetesi, Vitrin Gazetesi’ni kurdu. Aynı zamanda ulusal gazetelerin Manisa muhabirliğini üstlendi. 2004-2009 yılları arasında Manisa Belediyesinde başkan danışmanlığı ve Ege Belediyeler Birliğinde basın danışmanlığı görevinde bulundu. 2017 yılında Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacılık sınavında başarı gösterdi, yaklaşık 6 yıldır “Uzlaştırmacı” olarak görev yapmaktadır. Belediyecilikte kurumsal iletişim ve halkla ilişkiler alanında, uzmanlaşan Bilal Demir, 2014 yılında Şehzadeler Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı görevine atandı. 9 yıldır görev yaptığı Şehzadeler Belediyesi Halkla ilişkilerden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinden, 14 Mayıs 2023 Genel Seçiminde Milletvekili Aday Adayı olmak için ayrılma kararı aldı. 

Siyasi ve sosyal hayatına, henüz 14 yaşında iken, Refah Partisi’nin gençlik kollarında başladı. Milli Gençlik Vakfı’nda uzun yıllar görev yaptı. Fazilet Partisi’nin Manisa Kurucu üyesi oldu. AK Parti’nin kuruluş sürecinde Manisa’da aktif rol aldı. AK Parti’de İl Gençlik Kolları Teşkilatında Kurucu İl Başkan Yardımcılığı, Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı, İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Seçim kampanyalarında, Seçim Koordinasyon Merkezinde aktif görev aldı. Siyasi iletişim dalında tecrübe kazandı.  2017 yılında referandum öncesinde, EVET kampanyasına destek için, Manisa’daki 112 Sivil toplum örgütünü bir araya getirerek, başkanlık yaptığı ‘Manisa EVET Platformu’ ile Referandum kampanyasına aktif destek verdi.

Basın Konseyi, Manisa Gazeteciler Cemiyeti, Kızılay, Manisaspor ve Beşiktaş Kongre üyesi olan Demir, aynı zamanda Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi, Onur Kurulu üyesidir.

Yaklaşık 4 yıl, Manisa Eğitime Destek Platformu’nda başkan sıfatıyla görev yaptı. Şiir ve edebiyata özel ilgisi olan Demir, Atlı Binicilik Sporu yapmaktadır.

Evli, 2 kız ve 1 erkek çocuğu babası olan Bilal Demir, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.