ABD Başkanı Biden’ın ‘soykırım’ iftirası AK Parti MKYK’da etraflıca değerlendirildi. Başkan Erdoğan toplantıda konuyla alakalı net talimatta verdi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı, önceki gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. AK Parti Genel Merkezi’ndeki toplantıya ilaveten Merkez Disiplin Kurulu, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu, Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyeleri de katıldı.

TÜRKİYE'NİN ÜZERİNE GELMEK İSTEYENLERE NE ŞEKİLDE CEVAP VERİLECEK

7. Olağan Büyük Kongre’nin sonrası tekrar belirlenen heyet üyelerinin kendilerini sunduğu kaydedilen toplantıda, ABD Başkanı Joe Biden’ın, 1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelemesi de gündeme geldi. Erdoğan’ın, konuyla alakalı, “Bunlara her alanda net yanıt vereceğiz. Soykırım konusu ile alakalı Türkiye’nin üstüne gelmek isteyenlere her türlü yanıtı net bir şekilde vereceğiz” diye konuştuğu öğrenildi.

2023'E KADAR SAHADAYIZ

2023 hedeflerine de vurgu yapan Erdoğan’ın, “2023’e kadar bütün değerlerimizle çalışacağız ve sahada olacağız” dediği belirtildi. Ayrıca tam kapanma sürecine de işaret eden Erdoğan’ın, tedbirlere uyulması noktasında dikkatli olunarak, sürecin 17 Mayıs’a kadar sağlıklı bir şekilde atlatılması gerektiğine dikkat çektiği kaydedildi.

MUHTIRAYI DUYAR DUYMAZ AÇIKLAMA YAPMAK İSTEDİ

Öte yandan, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in, toplantıda, 14 sene evvel Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yayınlanan e-muhtırayla alakalı bir sunum yaptığı ve 27 Nisan gecesi ve sonrası yaşananları anlattığı öğrenildi. Çelik, o devre Başbakan olan Erdoğan’ın nasıl kararlı ve dik durduğunu, kuvvetli bir irade ortaya koyduğunu anlattı.

Yine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yapılan operasyonlara dair, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala’nın da Avrupa’daki Türk nüfusuna dair birer sunum yaptığı öğrenildi.

TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Kurbankulu Berdimuhammedov ile telefonla görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan bildirime göre, Erdoğan, görüşmede, Berdimuhammedov’a babası Melikgulu Berdimuhammedov’un vefatı sebebiyle taziyelerini iletti.