Tokat’ın turizmde hak ettiği yeri alması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Şehrimizde baktığımız her noktada bir tarihi eser görüyoruz. Bizler Sulusokak’ta, Bey Sokağında, Halid Sokak’ta ve muhtelif diğer noktalarda yaptığımız çalışmalarla tarihi yeniden gün yüzüne çıkardık. Bu çalışmaların sadece bir düzenleme ve yenileme çalışması gibi anlaşılmaması gerekiyor. Bu geçmişi temel alarak şehrin turizm potansiyeli ile ihya olması anlamını taşıyor” dedi.

BÜYÜK BİR MİRASIN SAHİBİYİZ

Başkan Eroğlu “ Bizler her gün birçok tarihi eserin yanından gelip geçiyoruz. Asıl değerini Tokat’ta misafirlerimizi ağırlarken hissediyoruz. Çünkü onlar bu eserleri hayranlıkla izliyorlar. Bunu fark ettiğimiz zaman nasıl büyük bir mirasın sahibi olduğumuzu daha iyi anlıyoruz. Türkiye’de adı tarihi mekanlar ile anılan çok değerli şehirler bulunuyor. Tarihi değerler bakımından Tokat, Türkiye’nin en zengin birkaç şehrinden biridir. Bizler bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ile bu mekanların gezip görülesi, yaşanası mekanlar olması için gayret ettik. Çok güzel sonuçlar alıyoruz. Turist sayımız her geçen yıl artıyor. Ama biz bu kadarı bize yeter demiyoruz. Tokat için küçük hedefler belirlemeyi doğru bulmuyoruz. Tokat çok önemli bir değerdir. Değerini daha üst seviyelerde bulması için çalışıyoruz” dedi.

TURİST SAYISINDA REKOR HEDEFLİYORUZ

Tanıtım çalışmalarını hızlandıracaklarını dile getiren Belediye Başkanı Eroğlu “Bizler bu tarihi mekanlarımızı ihya ederek misafirlerimizi karşılamaya ve şehrimizde daha iyi şekilde ağırlamaya hazırız. Bu yılın bahar ve yaz aylarında Tokat’a gelecek turist sayısında rekorları hedefliyoruz. Şehrimizde gastronomi sektöründe faaliyet gösteren işletmecilerimizi, konaklama hizmeti veren işletmecilerimizi, turizm sektöründe hizmet veren bütün işletmecilerimizi her yıl artan bir ivme ile devam eden turizm potansiyelinde paydaşlarımız olarak görüyoruz. Tokat’ımızda bu alanda yeni girişimlerin de marka değerimize değer katacağına inanıyoruz. Tokat’ın Türkiye’nin en çok ziyaretçi sayısına ulaşan şehirlerden biri olması artık uzak bir hedef değildir, yaklaşılmış bir ufuktur” dedi.

AMACIMIZ ŞEHRİMİZE, TOKATLI HEMŞERİLERİMİZE KATMA DEĞER SAĞLAMAK

Turizmin gelişmesi için çalışmalar yapmaya karar verdikleri ilk andan bugüne önemli aşamalar kaydettiklerini ifade eden Başkan Eroğlu “Temel belediyecilik hizmetlerini vatandaşlarımıza ulaştırırken onlara karşı ilk sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluyoruz. Bununla birlikte bizim bir bakış açımız var. Şehre geniş bir perspektiften bakarak hizmet üretiyoruz. Tokat’ı seven, şehrine düşkün olan hemşerilerimizle, kurumlarımızla birlikte dün belirli belirsiz görülen güzel Tokat resmini bugün daha parlak bir şekilde ortaya çıkarıyoruz ve çıkarmaya da devam edeceğiz. İlk kararı verdiğimiz günden bugüne her adımımızda olduğu gibi turizm çalışmalarımızın da Tokatlı hemşerilerimize her açıdan katkı ve fayda sağlayacak şekilde gerçekleşmesine odaklanıyoruz” diye konuştu.