Başkan Eroğlu sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda “Uluslararası Tokat Havalimanı şehrimizin dünyaya açılan bir kapısıdır. Bizler Tokat’ı bir dünya şehri yapmak için gayret ediyoruz. Tokat’a geleceğin kapıları açılmaya devam edecektir” ifadeleri ile Karamollaoğlu’nun programda Tokat Uluslararası Havalimanı’nın gereksiz bir yatırım olduğu sözlerine yanıt verdi.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu konu ile ilgili açıklama yaptı. Eroğlu açıklamasında “Tokat Havalimanın gereksiz olduğu açıklaması mesnetsiz ve talihsiz bir açıklamadır. Tokat şehrimizin bir yatırımdan yararlanmasından duyulan rahatsızlık, bütün hemşerilerimizi rahatsız eden bir açıklamadır. Neyden rahatsız duyulmaktadır?  Buradan kutsal topraklara hemşerilerimizi uğurluyoruz. Tokat’a gelen yatırımcılar, turistler buradan şehrimize ulaşıyor. Hemşerilerimiz buradan daha hızlı ve konforlu bir şekilde gidecekleri şehirlere ulaşıyor. Şehrin gelişmesinden, insanlarımızın rahat etmesinden mi rahatsızlık duyuluyor?“ dedi.

Havalimanının Tokat’ın dünyaya açılan bir kapısı olduğunu dile getiren Başkan Eroğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz günlerde hava muhalefeti sebebiyle Sivas Havalimanı’na iniş yapamayan uçaklar Tokat’a iniş yaptı. Bu durum Tokat Havalimanı’nın Sivas şehrimiz için de gerekli olduğunun bir göstergesidir” dedi.

Tokat’ın Türkiye’nin en önemli tarihi merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Eroğlu “Bizler Tokat’ın tarihini bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz. Rekor sayıda turist sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Havalimanları şehirler için bir medeniyet göstergesidir. Türkiye’nin her noktasına yapılan yatırımlardan Tokat’ın da hak ettiğini alması için daima gayret ediyoruz ve gayret etmeye de devam edeceğiz” dedi.

Tokat’ın tarım, turizm ve sanayi ekseninde gelişmesi için havalimanının bir anahtar vazifesi gördüğünü ifade eden Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Bizler gelişmiş bir Türkiye, muasır medeniyetler seviyesine çıkmış bir Türkiye hedeflerinde Tokat olarak var olacağız. Tokat Havalimanı Büyük Tokat ideallerinin bir anahtarıdır. Bu anahtar geleceğin kapısını aralayan bir anahtardır. Tokat her türlü proje ve yatırımlarla adından söz ettirecek bir şehirdir. Bizler bu motivasyon ve kararlılıkla planlarımızı yapıyor, çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.