Türkiye’yi sarsan Asrın Felaketi’nin üzerinden bir hafta geçti. 10 ili etkileyen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğünde depremin yaşanmasının ardından Tokat Valisi Numan Hatipoğlu yaraların sarılması için ile Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine koordinasyon ile görevlendirilmişti.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da il merkezindeki yardım koordinasyon çalışmalarının ardından önce depremin merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık’a görevlendirilmişti. Buradaki ilk çalışmalarının ardından depremin üçüncü gününden itibaren Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ile birlikte Adıyaman Gölbaşı kriz masasında koordinasyon çalışmalarına devam ediyor.

Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi bünyesinde görev yapan personellerden ve gönüllülerden oluşan 1230 personelin yaraları sarmak için çalıştığı Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki çalışmalara Tokat’tan 232 iş makinesi ile destek verildi. Afetten etkilenen iller için seferber olan Tokat halkı il genelinden afetin ilk altı gününde 394 tır yardım toplayarak afet bölgelerine ulaştırdı.

Depremin en çok etkilediği şehirlerden biri olan Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinden açıklamalarda bulunan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “ İlk günden bu ana kadar bir seferberlik ruhu ile hareket eden hamiyetperver Tokatlı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Yaklaşık bir haftadır Sayın Valimiz Numan Hatipoğlu ile birlikte Gölbaşı ilçesindeyiz. Buradaki yaraları personelimiz, gönüllülerimiz ve hamiyetperver hemşerilerimiz ile birlikte sarmaya çalışıyoruz. Gelen yardımları uygun şekilde ayırarak koordinasyonlu bir şekilde depremzede kardeşlerimize ulaştırdık. Şimdi de altı bin kardeşimizin kalabileceği 1500 konteynırdan oluşan konteynır kentin altyapısını gerçekleştiriyoruz. İnşallah en kısa zamanda burada inşası tamamlanacaktır” dedi.

Yardım çalışmalarının Tokat ili özelinde büyük bir özveri ile gerçekleştirildiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Çok büyük bir acıyı yaşıyoruz. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizin acısını derinden yaşıyoruz. Ailelerinin acısını paylaşıyoruz. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Depremden etkilenen şehirlerimiz için bütün ülkemiz her unsuruyla seferber oldu. Tokat’ımız başta Adıyaman Gölbaşı olmak üzere depremden etkilenen şehirlerimiz için gecesini gündüzüne katıyor, yaraları sarmak için milletimizin sinesinde hiçbir zaman eksilmeyen o vatanperver ruhla hareket ediyor. Bizler sayın valimiz ve ekip arkadaşlarımız ile burada gayret ederken gözümüz bir an bile arkada kalmadı. Çünkü bütün Tokatlı hemşerilerimiz tek bir yürek olarak yardım organizasyonunu güzel gönülleri ile gerçekleştirdiler. Bütün ilçelerimiz ile birlikte buradaymışçasına bir çaba gösterdik. Her noktada gençlerimiz, hanım kardeşlerimiz, kadirşinas hamiyetperver hemşerilerimiz, büyüklerimiz milli bir ruh ile depremden etkilenen kardeşlerimize kardeş oldular.  Gölbaşı’ndan depremzede kardeşlerimizin Tokatlı hemşerilerimize selamlarının ve dualarının olduğunu iletmek istiyorum” dedi.

İlk çalışmaların ardından deprem bölgesinden Tokat’a yaklaşık beş bin depremzedenin geldiğini dile getiren Başkan Eroğlu “Tokat’ın bir adı da Darun Nusret’tir. Yani yardım edenlerin şehridir. Şehrimize ulaşan depremzede kardeşlerimizin barınma, giyinme ve yeme içme ihtiyaçları kurumlarımız ve hemşerilerimiz tarafından titizlikle karşılanıyor. Psikolojik destek çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu günler geçecek. Hayatını kaybeden kardeşlerimizin yasını tutacağız. İnşallah bu depremin izleri en kısa zamanda hep birlikte silinecek, yaralar sarılacak” diye konuştu.