Antalya'daki Kazım Özal Caddesi'nde röportaj yaparak "İlave TV" Youtube kanalı için içerik oluşturan 37 yaşındaki Arif Kocabıyık, röportaj için şehirlerarası yolculuk yapmaya başladı. Ancak geçtiğimiz sene yaptığı bir yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmesi sebebiyle gözlatına alınan Kocabıyık'ın hakkında 'Devlet büyüklerine hakaret' dava açılsa da tutuklanmasına gerek kalmamış, tutuksuz yargılanmıştı. 

HÜKÜMET KARŞITI SORULAR SORUYOR

Yaptığı röportajlarda vatandaşlara hükümet karşıtı, kışkırtıcı sorular soran Kocabıyık, önceden Akdeniz Üniversitesi'nde özel güvenlik olarak görev yapıyordu. Ancak burada öğrencilere karşı orantısız güç uygulaması sebebiyle üniversite yönetimi, geçtiğimiz yıl Kocabıyık'ın görevini sonlandırmıştı. Kocabıyık'ın öğrencilere orantısız güç uyguladığı fotoğraflar da ortaya çıkmıştı.

CHP'Lİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Kendisini CHP'li Konyaaltı Belediyesi'nin Basın ve Halkla İlişkiler biriminde çalışıyor gibi gösteren Arif Kocabıyık'ın, 7 aydır çalışmadığı halde maaş aldığı ortaya çıktı. Olay ortaya çıkınca sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki gördü. Tepkilerin ardından Kocabıyık iki gün önce işi bıraktı. Tepkilerin ardından istifa etmesi dikkat çeken Kocabıyık'ın ayrıca İYİ Parti üyesi olduğu ve partinin genel idare kuruluna aday olmak için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

CHP'li belediye böylelerine sahip çıkıyor

AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar'ın olaya karşı tepkisi sert oldu. Belediyenin borçlanma taleplerinin altını çizen Bayar, belediyede para sıkıntısı olduğunu söylediklerini, ancak ATM işçilerine sahip çıktıklarını bildirdi. Provokatif söylemlerde bulunan insanların belediyede çalışmaması gerektiğini söyleyen Bayar, "Bu tarz söylemler üreten insanlar hem siyasete hem kurumlara zarar vermektedir. Bu tarz çirkefçe çalışmalara müsaade edilmemelidir." dedi.