İBB'de göreve geldiklerinden bu yana elle tutulur tek bir projesi bulunmayan CHP'li yöneticiler ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeni bir skandalı daha ortaya çıktı.

Yerel yönetimler her yıl Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'na bütçelerini sunmakla yükümlüdür. Bu yıl da 2023 bütçelerini hazırlayan 80 il belediyesinin haricinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçeyi hazırlayıp Bakanlığa sunamadı.

"BANA BÜTÇE DERSİ VERMEYE KALKMASINLAR" DEMİŞTİ

Türkiye'de bütçesini hazırlayamayarak sunamayan tek il olan İstanbul'un Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, geçmiş dönemde 'Bana bütçe dersi vermeye kalkmasınlar akıllarını başlarından alırım" tehditleri savurmuştu.

"BÖYLE BİR BECERİKSİZLİĞİ NASIL BECERDİNİZ"

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İBB'nin bu konudaki eksikliğini sosyal medya üzerinden eleştirdi.

Göksu, "Böyle bir beceriksizliği nasıl becerdinizCHP’li İBB Başkanı, belediyenin 2023 bütçesini hazırlayıp “YASAL SÜRE İÇERİSİNDE” ilgili makamlara sunamadı.

Yönettiği belediyenin “hesabını” yapamayanların “başka hesaplar” peşinde koşmasını İstanbulluların takdirine bırakıyorum." açıklamasında bulundu.