Türkiye'de Nisan 2020'de düşüş gösteren koronavirüs vaka sayıları, kış aylarının etkisini göstermesinden sonra yoğun bir şekilde artışa geçti. Bu sebeple Türkiye genelinde yeni tedbir kararları alındı. Peki, yeni tedbir kararları koronavirüs vaka ve vefat sayılarına etki etti mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşların merakla beklediği 6 Aralık koronavirüs tablosunu Twitter hesabı üzerinden paylaşarak değerlendirmede bulundu. İşte güncel koronavirüs vaka, vefat, ağır hasta ve hasta sayısı...

6 ARALIK 2020 GÜNCEL KORONAVİRÜS TABLOSU

Geçtiğimiz gün 174 bin 761 adet test yapıldı. Vaka sayısı 30 bin 402, yeni tespit edilen hasta sayısı 6 bin 93 olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de koronavirüs sebebiyle geçtiğimiz gün 195 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 5 bin 805 olarak kayıtlara geçti.

BAKAN KOCA: EV EN GÜVENLİ YERDİR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz gün 6 bin 93 yeni hasta tespit edildiğini belirtirken, ağır hasta sayısındaki artış hızının da azalma eğiliminde olduğunu dile getirdi. Kısıtlama ve tedbirlerin etkisini kısa zamanda görmeyi umut ettiklerini açıklayan Koca, tedbirlere uyum göstermenin herkesin insani görevi olduğunu dile getirdi. Evin en güvenli yer olduğunu aktaran Koca, kalabalıklardan kısıtlama olmasa da uzak durulması gerektiğine dikkat çekti.