Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda koronavirüs (covid-19) verilerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Vatandaşlar bugünkü koronavirüs ölü ve vaka sayılarını merak ediyor. Peki, 30 Kasım 2020 güncel koronavirüs tablosu belli oldu mu? Bugün koronavirüs sebebiyle kaç kişi öldü, Türkiye'de bugün kaç kişi koronavirüs hastalığına yakalandı? İşte güncel koronavirüs tablosu...

GÜNCEL KORONAVİRÜS TABLOSU 29 KASIM 2020

30 Kasım 2020 tarihine ilişkin verilerin derlendiği tablo henüz yayınlanmasa da geçtiğimiz günkü (29 Kasım 2020) veriler yayınlandı. Hem covid.saglik.gov.tr sitesinden, hem de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter hesabından günlük olarak bulunabilen koronavirüs tablosundaki rakamlar her geçen gün artış gösteriyor. Korkutucu tablo, Türkiye'de yeni kısıtlama ve yasak kararlarının uygulanmasına yol açacağa benziyor. Peki, bugün koronavirüs (kovid-19) tanısı konan kaç kişi var?

DÜNKÜ VAKA SAYISI 29 BİNİ AŞKIN

Merak edilen güncel koronavirüs tablosu yayınlandı. Tabloda yer alan bilgilere göre geçtiğimiz gün, 168 bin 212 test yapılırken, bu testlerden 29 bin 281'i pozitif olarak sonuçlandı. Geçtiğimiz gün koronavirüs sebebiyle yaşamını yitiren kişi sayısının 185 olduğu öğrenildi. Ağır hasta sayısının da geçtiğimiz günlere nazaran artış göstererek 5 bin bandını aştığı görülüyor.

KOCA: SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK OLUN

Bakan Koca, 6 bin 439 yeni hastanın olduğuna dikkat çekerek ağır hasta sayısındaki artışın devam ettiğini söyledi. Bu ağır yükü başarılı bir şekilde taşıyan sağlık çalışanlara destek olunmasına ilişkin mesaj veren Bakan Koca, tedbirlere uyarak mücadeleye güç katma çağrısında bulundu.