Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden bir açıklama yaparak, koronavirüs (covid-19) vaka sayısının 3 ilde yüzde 100 oranında artış gösterdiğini söyleyerek uyarıda bulundu. Bakan Koca, paylaşımında Ordu, Adana ve Samsun illerindeki kovid-19 vaka sayısının yüzde 100 oranında arttığını söyleyerek buralarda ikamet eden vatandaşlardan dikkatli davranmalarını istedi.

SAĞLIK PERSONELLERİNİN YÜKÜ BÜYÜK

Twitter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ordu, Adana ve Samsun illerindeki kovid-19 vaka sayısında yüzde 100 oranında artış gözlendiğini söyleyerek vatandaşlardan çok daha dikkatli olmalarını talep etti.

Bakan Koca, başta İzmir, Samsun ve Adana illeri olacak şekilde, bu illerdeki hastanelerin ve sağlık personellerinin büyük bir yük altında olduğunu belirtti.

İL SAĞLIK MÜDÜRLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Bakan Koca; İzmir, Bursa, Adana, Samsun, Gaziantep, Konya ve Ordu il sağlık müdürleriyle online olarak bir görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi. İllerdeki salgın seyrini yakın olarak takip ettiklerini açıklayan Koca, "Ordu, Adana ve Samsun illerinde yüzde 100 vaka artışı oldu. başta İzmir, Samsun ve Adana illeri olacak şekilde, bu illerdeki hastanelerle sağlık personelleri büyük bir yük altında. Salgına karşı olan mücadelemizde fedakarlık sınavı halen devam ediyor." dedi.