Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin terörle olan mücadelesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kritik açıklamalara değinen Bakan Akar, 2020 yılı boyunca yurt içi ve sınır ötesi operasyonlarında 3 binden fazla terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

30 BİNDEN FAZLA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bakan Akar, 24 Temmuz 2015 tarihinden itibaren başlayan yeni süreçte, teröristlere karşı olan mücadele kapsamında, söz konusu tarihten bugüne kadar toplam 30 bin 416 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

YURT İÇİ VE SINIR ÖTESİNDE 200'DEN FAZLA OPERASYON

2020 yılı süresince yurt içi ve sınır ötesinde toplamda 200'den fazla operasyon yaptıklarını dile getiren Bakan Akar, bu operasyonlar kapsamında toplam 3 bin 464 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

SÖZDE YÖNETİCİLER PANİK İÇİNDE, UYUYAMIYORLAR

Bakan Akar, terör örgütü mensuplarının korku içinde yaşadığını belirterek, terör örgütünün sözde yönetiminin çok büyük bir panik içinde olduğunu belirtti. Bu durumu istihbarat raporlarında da açık bir şekilde gördüklerini beyan eden Bakan Akar, teröristlerin iki gece üst üste aynı bölgede yatamadığını dile getirdi.