Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi Açılış Programı'nda bir konuşma yaptı. Konuşmasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtı hamlelerine değinen Başkan Erdoğan, tıpkı Fransa'nın yaptığı gibi Türkiye'nin de bir boykot çalışması yapması gerektiğini vurguladı.

Fransız mallarını boykot ederek bu malları satın almamaları için halkına seslenen Başkan Erdoğan'a bir destek de Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'dan geldi. Baran, Erdoğan'ın boykot çağrısına ATO'nun destek verdiğini açıkladı.

EMMANUEL MACRON SINIRI ÇOKTAN AŞTI

Müslümanlara karşı şiddet ve zulmün özellikle Avrupa ülkelerinde artış gösterdiğini belirten Baran, Fransa Cumhurbaşkanı tarafından teşvik edilen Fransız halkının İslama ve dinin mensuplarına yönelik yaptıkları saldırıları kabul etmeyeceklerini de vurguladı. Bu konuda Macron'un sınırı aştığına değinen Baran, Müslümanlara yapılan saldırıya sessiz kalmayacaklarını söyleyerek insanların da buna en üst seviyede tepki vermesi gerektiğinin altını çizdi.

'Fransız mallarını satın almayın' çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından bu boykota destek verdiğini ve boykotun olumlu anlamda bir etkisinin olabilmesi için Fransız marka mallara ilgi gösterilmemesi gerektiğinin altını çizen Baran, üye ve vatandaşları boykota destek vermeye davet etti.